Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022

ΚΕΪΚ ΑΛΜΥΡΟ ΣΕ ΚΥΚΛΙΚΗ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΤΡΥΠΑ (SALTY CAKE IN CIRCULAR FORM WITH HOLE)

Ακολουθώντας τις οδηγίες της  Pellumbesha Lumi έφτιαξα αυτό το αλμυρό κέίκ.

Υλικά:

200γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, ½ κεσεδάκι γιαούρτι, 100ml. ελαιόλαδο, 3 αυγά, 200γρ. φέτα σε κυβάκια, 1 κ.γ. ρίγανη, 1 κ.σ. δυόσμο ξερό, αλάτι, πιπέρι .

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C. Λαδώνουμε ελαφρώς και αλευρώνουμε την φόρμα ζαχαροπλαστικής.
Αναμειγνύουμε τη φέτα και 1 κ.σ. αλεύρι. Ανακατεύουμε.
Σε μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά. Σε άλλο σκεύος βάζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε τα αυγά, χτυπάμε με το μίξερ ή δυνατά με σύρμα.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο σε κλωστή ενώ χτυπάμε διαρκώς και έπειτα προσθέτουμε το γιαούρτι, τα μπαχαρικά, τη ρίγανη και το δυόσμο και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε με κουτάλι.
Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα ζαχαροπλαστικής και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά.
Ξεφορμάρουμε αφού έχει κρυώσει αρκετά το κέικ μας.
Following the instructions of Pellumbesha Lumi I made this savory cake.

Materials: 200gr. self-raising flour, ½ cup of yogurt, 100ml. olive oil, 3 eggs, 200gr. diced feta, 1 tbsp. oregano, 1 tbsp. dry mint, salt, pepper.

Preheat the oven to 180 ° C. Lightly grease and flour the pastry mold.

Mix the feta and 1 tbsp. flour. Stir.

In a bowl, whisk the eggs. Put the flour in another pan and add the eggs, beat with the mixer or loudly with a whisk.

Add the olive oil to a thread while beating constantly and then add the yogurt, spices, oregano and mint and continue beating. Add the feta and mix with a spoon.

Pour the mixture into the pastry tin and bake for about 45 minutes.

Unmold after our cake has cooled enough.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Powered By Blogger