Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ (SUMMER FISH SOUP)

Με ψάρια που μόλις ψαρεύτηκαν έφτιαξα αυτή την ψαρόσουπα με τον εξής τρόπο: 

Αφού καθαρίστηκαν τα ψάρια τα έβρασα σε αλατισμένο νερό, ξαφρίζοντας τα μαζί με κοτσάνια σέλινου. Μετά από 20 λεπτά, αφαίρεσα τα ψάρια και σούρωσα το ζωμό. στο ζωμό έβρασα τα λαχανικά δηλ. πατάτες, καρότα, μικρά κολοκυθάκια, κρεμμύδια σε φέτες. Τα μπαχαρικά δηλ.  πιπέρι, γαρύφαλλα πάνω σε ένα κρεμμύδι, δαφνόφυλλο, κουρκουμάς βελτιώνουν τη γεύση. Η μητέρα μου την αυγόκοβε μόνο με χτυπημένο ασπράδι αυγού. Σερβίρεται σε βαθειά πιάτα με το ψάρι από πάνω.


I made this fish soup with freshly caught fish as follows:

After the fish were cleaned, I boiled them in salted water, skimming them together with celery stalks. After 20 minutes, I removed the fish and strained the broth. in the broth I boiled the vegetables ie potatoes, carrots, small zucchini, sliced onions. The spices, ie pepper, cloves on an onion, bay leaf, turmeric improve the taste. My mother served  with beaten egg whites. Served in deep dishes with fish on top.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Powered By Blogger