Σάββατο 28 Μαΐου 2022

Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΠΑΝΑΛΑΦΡΟΣ ΜΟΥΣΑΚΑΣ (MY OWN LIGHTING MOUSAKAS)


Ο δικός μου μουσακάς ελαφρύς χωρίς να χάνει τίποτα από τη γεύση του.

Για κάτω στρώση ελαφρά τηγανισμένες λεπτές φέτες πατάτας, μετά φέτες μελιτζάνας ψημένες, τριμμένα τυριά, τη γέμιση του κιμά ξανά μελιτζάνες και τέλος η μκρέμα μπεσαμέλ .

Για τη γέμιση με κιμά τσιγαρίζουμε τον κιμά με λίγο τριμμένο κρεμμύδι και ψιλοκομμένο σκόρδο, σβήμουμε με κρασί κι αφού εξατμισθεί τομάτα τριμμένη στον τρίφτη , αλάτι, πιπέρι , μπαχάρι, πάπρικα και στο τέλος μαϊντανό.

Για τη μπεσαμέλ για κάθε κούπα γάλα, δύο κουταλιές βούτυρο, δύο κουταλιές αλεύρι , μία κουταλιά σιμιγδάλι ψιλό. αφού πήξει προσθέτουμε αρκετό μοσχοκάρυδο , δυό κρόκους αυγών & τριμμένα κίτρινα τυριά. Στην επιφάνεια τριμμένη φρυγανιά για να αποκτήσει κρούστα.

My light moussaka without losing any of its flavor.

For the bottom layer, lightly fried thin slices of potato, then sliced eggplant, grated cheeses, the filling of the minced eggplants again and finally the béchamel cream.

For the minced meat filling, fry the minced meat with a little grated onion and chopped garlic, quench with wine and after evaporating, grated tomato, salt, pepper, allspice, paprika and finally parsley.

or the béchamel for each cup of milk, two tablespoons of butter, two tablespoons of flour, one tablespoon of semolina. after it thickens, add enough nutmeg, two egg yolks & grated yellow cheese. On the surface, a toasted breadcrumbs to obtain a crust.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Powered By Blogger