Τώρα που μπορείτε να βρείτε αράντιστα τρυφερά αμπελόφυλλα μπορείτε να κάνετε εξαιρετικά ντολμαδάκια,
Αφού ζεμάτισα ελαφρά τα αμπελόφυλλα χρησιμοποίησα για τη γέμιση τα εξής υλικά: μιασό κιλό κιμά, μια κούπα ρύζι καρολίνα ραντσμένο με λεμό για να μείνει σπυρωτό. 4-5 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, δύο τριμμένα κρεμμύδια έν μάτσο άνηθο, μισό μάτσο δυόσμο, μισό μάτσο μαϊντανό, ανάλογο αλάτι, πιπέρι και μπαχάρι, Το τύλιγμα στον ντολμαδοπαρασκευαστή τα κάνει ομοιόμορφα. Στον πάτο της κατσαρόλας Βάζουμε τα κοτσάνια των μυρωδικών, ένα τρμμένο κρεμμύδι σε φέτες και τα ντολμαδάκια σε δυο σειρές . Ρίχνουμε ανάλογο λάδι και νερό που να τα σκεπάζει καλά. Βάζουμε από πάνω ένα πιάτο και ένα βάρος για να μην ξετυλιχτούν . Βράσιμο μισή ώρα και μετά δέσιμο του ζωμού με κορν-φλάουρ και λεμόνι.
Now that you can find unripe tender vine leaves you can make excellent dolmas,
After lightly scalding the vine leaves, I used the following ingredients for the filling: half a kilo of minced meat, a cup of Carolina rice sprinkled with lemon to stay puffed. 4-5 chopped spring onions, two grated onions in a bunch of dill, half a bunch of mint, half a bunch of parsley, salt, pepper and allspice. At the bottom of the pot Put the spice stalks, a sliced onion and the dolmadas in two rows. Pour similar oil and water to cover them well. We put a plate and a weight on top so that they do not unfold. Boil for half an hour and then tie the broth with corn flour and lemon.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου