Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

NOCINI, ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΛΙΚΕΡ (NOCCINI, A TRADITIONAL LIQUEUR)

Ένα παραδοσιακό ιταλικό λικέρ της περιοχής Modena γίνεται με μικρά καρύδια που συλλέγονται τη βραδιά της εορτής του Αγίου Ιωάννου(24 Ιουνίου).
Ακολουθώντας κατά βάσιν τη συνταγή εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=owcAHSrj3kE
έβαλα λοιπόν σε ένα γυάλινο βάζο περίπου τριάντα μικρά ανώριμα καρύδια κομμένα σε τέσσερα ή έξι κομμάτια, μισό λίτρο λίτρο τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο, φλούδα ενός πορτοκαλιού, ένα ξυλάκι κανέλα, & μερικά γαρύφαλλα.  θα μείνει σε προσήλιο μπαλκόνι 45 ημέρες. Το ανακινούμε συχνά. Μετά θα φιλτραριστεί & αναμειχθεί με σιρόπι διπλάσιο του όγκου του & θα μείνει στον ήλιο  ακόμη 15 ημέρες. Σε μια μόνο ημέρα το αλκοόλ έχει ήδη αλλάξει χρώμα. Υπέροχη γεύση & υπέροχο μαύρο χρώμα.
 A traditional Italian liqueur from the Modena region is made with small nuts collected on the night of St. John's Day (June 24).
Following the recipe here:
https://www.youtube.com/watch?v=owcAHSrj3kE So I put in a glass jar about thirty small immature nuts cut into four or six pieces, half a liter of unleavened tsipouro, an orange peel, a cinnamon stick, & a few cloves. will stay on a sunny balcony 45 days. We shake it often. It will then be filtered & mixed with twice the volume of the syrup & left in the sun for another 15 days. In just one day, the alcohol has already changed color. Wonderful taste & wonderful black color.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Powered By Blogger