Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2020

ΛΑΧΤΜΑΝΤΖΟΥΝ, ΜΙΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΜΑ ΓΙΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΣΣΕΨΕ (LACHTMANTZOUN AN ALTERNATIVE SOLUTION FOR MINCED MEAT FOR PASTA LEFT OVER)

Μια καλή εναλλακτική λύση αν σας περίσσεψε κιμάς για μακαρόνια. Μπορείτε να κάνετε τις ανατολίτικες πίτες λαχμαντζούν ή να χρησιμοποιήσετε έτοιμες πίτες. Στρώνετε τον κιμά στις πίτες &ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο 200 – 220 βαθμούς για 15-20΄ να ροδίσουν καλά όπως ακριβώς την πίτσα. Κάψτε το βούτυρο στο τηγάνι και μόλις βγουν από τον φούρνο περιχύνύνετε με καυτό βούτυρο. Στίψετε λεμόνι. Τις σερβίρετε με γιαούρτι & μαρούλι  διπλωμένες στα δυο. Πολύ καλά ψήνονται σε τεπανγιάκι.
 A good alternative if you have leftover minced meat for spaghetti. You can make oriental lachmantzoun pies or use ready-made pies. Spread the minced meat on the pies & bake in a well preheated oven at 200 - 220 degrees C for 15-20΄ until well browned just like the pizza. Put the butter in the pan and as soon as they come out of the oven, pour hot butter over them. Squeeze lemon. Serve with yogurt & lettuce folded in two. They are very well baked in a teapot.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου