Έφτιαξα γλυκό του κουταλιού κεράσι ,ακολουθώντας τις οδηγίες της καρδιτσιώτισσας ΒΟΎΛΑΣ ΠΟΛΎΖΟΥ
Η διαδικασία 'έχει ως εξής:
2 κιλά κεράσια. καθάρισα τα κουκούτσια και τα έβαλα στο ξινό με νερό για 6 ώρες. Σουρώνω χωρίς να τα πλύνω και τα βαζω σε στρώσεις με 2 κιλα ζάχαρη και μια νύχτα στο ψυγείο. Το πρωί τα βράζω για 10 λεπτά, ξαφρίζω και το αφήνω να ξεκουραστεί μέχρι να κρυώσει. Ξαναβράζω το γλυκό γύρω στα 20 λεπτά περίπου να δέσει πριν σβήσω την εστία στύβω μισό λεμόνι και τρεις βανίλιες. Αποστιρονο τα βάζα και αφού έχει κρυωσει γεμίζω και κλείνω καλά τα βάζα και τα γυρίζω ανάποδα. Τα διατηρώ στο ψυγείο.
I made a dessert spoon dessert, following the instructions of the Karditsa woman VOULA POLIZOU.
The procedure is as follows:
2 kg cherries. I cleaned the seeds and put them in the sour with water for 6 hours. I strain them without washing them and put them in layers with 2 kilos of sugar and one night in the fridge. In the morning I boil them for 10 minutes, skim and let it rest until it cools down. Boil the dessert again for about 20 minutes to set before turning off the heat, squeezing half a lemon and three vanillas. I put the jars away and after it has cooled down I fill and close the jars well and turn them upside down. I keep them in the fridge.
Η διαδικασία 'έχει ως εξής:
2 κιλά κεράσια. καθάρισα τα κουκούτσια και τα έβαλα στο ξινό με νερό για 6 ώρες. Σουρώνω χωρίς να τα πλύνω και τα βαζω σε στρώσεις με 2 κιλα ζάχαρη και μια νύχτα στο ψυγείο. Το πρωί τα βράζω για 10 λεπτά, ξαφρίζω και το αφήνω να ξεκουραστεί μέχρι να κρυώσει. Ξαναβράζω το γλυκό γύρω στα 20 λεπτά περίπου να δέσει πριν σβήσω την εστία στύβω μισό λεμόνι και τρεις βανίλιες. Αποστιρονο τα βάζα και αφού έχει κρυωσει γεμίζω και κλείνω καλά τα βάζα και τα γυρίζω ανάποδα. Τα διατηρώ στο ψυγείο.
I made a dessert spoon dessert, following the instructions of the Karditsa woman VOULA POLIZOU.
The procedure is as follows:
2 kg cherries. I cleaned the seeds and put them in the sour with water for 6 hours. I strain them without washing them and put them in layers with 2 kilos of sugar and one night in the fridge. In the morning I boil them for 10 minutes, skim and let it rest until it cools down. Boil the dessert again for about 20 minutes to set before turning off the heat, squeezing half a lemon and three vanillas. I put the jars away and after it has cooled down I fill and close the jars well and turn them upside down. I keep them in the fridge.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου