Κυριακή 28 Ιουνίου 2020

ΚΕΙΚ ΜΕ ΠΙΤΕΣ & ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ (CAKE WITH PIES & COLD CUTT)

Ακολουθώντας τις οδηγίες εδώ: 
http://www.cooktherapy.gr/recipes/%CE%B5%CF%85%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF-%CE%B1%CE%BB%CE%BC%CF%85%CF%81%CE%BF-%CE%BA%CE%B5%CE%B9%CE%BA-%CE%BC%CE%B5-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1%CE%BA%CE%B9 έφτιαξα αυτό το κέικ στον αρτοπαρασκευαστή αεπιλέγωντας την ένδειξη γλυκό.

• 4 πίτες για σουβλάκια
• 1 παριζάκι
• 300 γρ. γάλα
• 4 αβγά
• 100 γρ. κεφαλοτύρι
• 2 κλων. θυμάρι
• Ελαιόλαδο
• Αλάτι, πιπέρι

Κόβουμε τις πίτες σε μικρά κομμάτια και τις βάζουμε σε ένα blender για να τις αλέσουμε σε μικρά κομμάτια. Δεν θέλουμε να γίνουν εντελώς ψίχουλα αλλά θέλουμε και μικρά κομματάκια.

Βάζουμε τις πίτες σε μεγάλο μπολ.

Κόβουμε το παριζάκι σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε επίσης στο μπλέντερ και το αλέθουμε με διακεκομένες κινήσεις για να χοντροαλεστεί.

Το προσθέτουμε στις πίτες και ανακατεύουμε.

Αλέθουμε στο μπλέντερ και το κεφαλοτύρι πολύ ψιλό και το προσθέτουμε στο μείγμα. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε.

Χτυπάμε σε μπολ 4 αβγά και τα προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με το γάλα.

Αρωματίζουμε με λίγο φρέσκο θυμάρι και ανακατεύουμε καλά για να πάνε παντού όλα τα υλικά.

Λαδώνουμε μια μακρόστενη φόρμα κέικ και αδειάζουμε μέσα το μείγμα χωρίς να το πιέσουμε πάρα πολύ.

Στρώνουμε απαλά την επιφάνειά του και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 40΄- 45΄
Following the instructions here:
http://www.cooktherapy.gr/recipes/%CE%B5%CF%85%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF-%CE%B1%CE%BB%CE%BC%CF%85%CF%81%CE%BF-%CE%BA%CE%B5%CE%B9%CE%BA-%CE%BC%CE%B5-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1%CE%BA%CE%B9 I made this cake in the baker making the dessert look sweet.

• 1 parizaki 
• 300 gr. milk
• 4 eggs
• 100 gr. yellow cheese
• 2 clones. thyme
• Olive oil
• Salt Pepper
Cut the pies into small pieces and put them in a blender to grind them into small pieces. We don't want them to be completely crumbs but we also want small pieces.
Put the pies in a large bowl.
Cut the parizaki into small pieces and also put it in the blender and grind it with intermittent movements to make it coarse.
Add it to the pies and mix.
Grind in a blender and the yellow cheese very finely and add it to the mixture. Add a little salt and freshly ground pepper and stir.
Beat 4 eggs in a bowl and add them to the mixture together with the milk.
Flavor with a little fresh thyme and mix well so that all the ingredients go everywhere.
Following the instructions here:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Powered By Blogger