Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

ΜΠΡΙΑΜΙ ΜΕ ΙΣΙΕΣ ΦΕΤΕΣ (BRIAM IN EQUAL PIECES)

Ακολούθησα αυτή τη διαδικασία σε συνταγή που βρήκα στο διαδίκτυο με εξαιρετικό γευστικό αποτέλεσμα. Μαζί με τυρί φέτα & μερικές ελιές αποτελούν ένα εξαιρετικό πανάλαφρο καλοκαιρινό γεύμα. Τα λαχανικά κομμένα σε μαντολίνο τ]α βοηθά να ψήνοντα ομοιόμορφα .
Κάνω πρώτα τη σάλτσα . Ανακατεύω σε ένα μπολ σάλτσα ντομάτας σάλτσα πελτέ μαϊντανό σκορδάκι κρεμμύδι αλάτι μαύρο πιπέρι και λίγο νερό. Απλώνω τη σάλτσα σε ένα ταψί και κόβω σε ροδέλες κολοκυθάκια μελιτζάνες κόκκινη πιπεριά πατάτα και κρεμμύδι. Τα στρώνω από πάνω αλατίζω και σε ένα μπολάκι ανακατεύω λίγο σάλτσα πελτέ με νερό και περιχύνω από πάνω. Βάζω στο τέλος και ελαιόλαδο αλουμινόχαρτο και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για ένα τέταρτο . Στη συνέχεια βγάζω το αλουμινόχαρτο και αφήνω να σιγοβράσει ώσπου να πάρουν χρώμα και να εξατμιστεί το νερό. Δηλαδή ώσπου να πήξει η σάλτσα.
I followed this procedure in a recipe I found on the internet with excellent taste. Together with feta cheese & some olives, they are an excellent light summer meal. The mandolin-cut vegetables help to cook evenly.
I make the sauce first. Stir in a bowl of tomato sauce, pasta sauce, parsley, garlic, onion, salt, black pepper and a little water. I spread the sauce in a pan and cut into slices zucchini aubergines red pepper potato and onion. I spread them on top, salt them and in a bowl I mix a little pellet sauce with water and pour over them. At the end I put olive oil and baking paper and bake in a preheated oven for a quarter. Then I take out the foil and let it simmer until it turns brown and the water evaporates. That is, until the sauce thickens.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Powered By Blogger