Κυριακή 3 Μαΐου 2020

ΕΥΓΕΥΣΤΑ ΠΑΝΑΛΑΦΡΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΨΩΜΑΚΙ (PRETSEL)

Πρώτη φορά έφτιαξα αυτά τα ιδιαίτερα πανάλαφρα γερμανικά ψωμάκια με εξαιρετικά αποτελέσματα. Βλέποντας διάφορες συνταγές κατέληξα στην εξής:
ΥΛΙΚΑ

  • 600 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις η μισο - μισό με αλεύρι σκληρό
  • 1 κουτάκι μπύρα 330 γραμμάρια σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • Ένα κουτάλι της σούπας ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια αλάτι
  • 4 κουταλιές λιωμένο βούτυρο
  • Για την κατσαρόλα
  • Ενάμιση λίτρο νερό
  • Τρεις κουταλιές σόδα
Έβαλα όλα τα υλικά στον αρτοπαρασκευαστή και τα ζυμώνουμε ώσπου να γίνει μία ζύμη ελαστική. Την άφησα περίπου μία ώρα να ξεκουραστεί και να φουσκώσει. Έπλασα σε κορδόνια σε σχήμα πρέτσελ τα τοποθέτησα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Η δόση έδωσε 8 μεγάλα ψωμάκια. Αν βγάλετε τα κορδόνια ζύμης από κουλουρομηχνή η δόση μπορεί να δώσει διπλάσια κομμάτια.
Σε μία κατσαρόλα έβαλα το νερό και τη σόδα, μόλις πήρε βράση το άφησα για 3 λεπτά έκλεισα τη φωτιά και με μία τρυπητή κουτάλα έβαλα ένα-ένα τα πρετζελ στο νερό και τα άφησα περίπου για 30 δευτερόλεπτα τα τοποθέτησα πάλι στο ταψί τα άλειψα με χτυπημένο αυγό & πασπάλισα τα μισά με ημίχοντρο αλάτι & τα άλλα μισά με ζάχαρη σε χοντρούς κόκκους. Τα έψησα στους 180 βαθμούς περίπου για 20 με 25 λεπτά ώσπου να πάρουν ένα ωραίο καστανό χρώμα.
First time I made these particularly German buns Lightweight with excellent results. Seeing various recipes I came to the following:
MATERIALS

  • 600 grams of flour for all uses, half - half with hard flour
  • 1 can of beer 330 grams at room temperature
  • 1 sachet of dry yeast
  • A tablespoon of sugar
  • 2 teaspoons salt
  • 4 tablespoons melted butter
  • For the pot
  • One and a half liters of water
  • Three tablespoons of soda


I put all the ingredients in the baker and we knead them until it becomes an elastic dough. I let her rest and inflate for about an hour. I made them into strings in the shape of a pretzel and placed them in a pan lined with non-stick paper. The dose gave 8 large buns. If you remove the dough strings from the rolling pin, the portion can give twice as many pieces.
I put the water and soda in a saucepan, as soon as it boiled I left it for 3 minutes I turned off the heat and with a slotted spoon I put the pretzels in the water one by one and I left them for about 30 seconds I put them back in the pan I smeared them with beaten egg & sprinkle half with coarse salt & the other half with sugar in coarse grains. I baked them at about 180 degrees for 20 to 25 minutes until they get a nice brown color.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Powered By Blogger