Κυριακή 17 Μαΐου 2020

ΓΕΥΜΑ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ & ΚΙΜΑ ΣΕ ΡΗΧΗ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ (LUNCH WITH HOME-MADE PASTA WITH MINCSED MEAT IN A SHALLOW PAN)

Ακολουθώντας τις οδηγίες εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=_qSzjJVZqe8 μαγείρεψα αυτό το φαγητό που ομοιάζει κατά βάσιν με το ποντιακό μαντί.
Οι αναλογίες για τη ζύμη: 60 ml νερό, 1 αυγό ,1 κουταλάκι αλάτι. 200 γραμ. αλεύρι 
Οι αναλογίες για τη γέμιση: 350 γραμ. κιμάς, 1 κρεμμύδι τριμμένο, 1 πατάτα τρμμένη σε χοντρό τρίφτη, αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό.
Οι αναλογίες για τη σάλτσα: 80 ml λάδι, 1 κρεμμύδι χαντροκομμένο, μια τομάτα στον τρίφτη, 1 ψιλοκομμένη πιπεριά, πατάτες κομμένες όπως για το τηγάνι, αλάτι, πιπέρι, κανέλα, μαϊντανό, 500 ml νερό. 
Ψήσιμο με σκεπασμένο καπάκι 35-40 λεπτά.
Following the instructions here: https://www.youtube.com/watch?v=_qSzjJVZqe8 I cooked this food that basically resembles the Pontian manti.
The proportions for the dough: 60 ml water, 1 egg, 1 teaspoon salt. 200 grams of flour'
The proportions for the filling: 350 g minced meat, 1 onion grated, 1 potato grated on a coarse grater, salt, pepper, parsley.
The proportions for the sauce: 80 ml oil, 1 chopped onion, a tomato in the grater, 1 chopped pepper, potatoes cut as for the pan, salt, pepper, cinnamon, parsley, 500 ml water.
Bake with a covered lid for 35-40 minutes.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Powered By Blogger