Δευτέρα 11 Μαΐου 2020

ΠΙΤΑ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ΚΑΙ ΣΠΑΝΑΚΙ (PIE LEEKS & SPINACH)

Για να κάνω αυτή την πίτα έφτιαξα εννέα χειροποίητα φύλλα. Το ένατο το στέγνωσα δύο λεπτά σε ζεσταμένο φούρνο. Πρώτα έφτιαξα τη γέμιση Χρησιμοποίησα πράσα & σπανάκι ψιλοκομμένα που τά ζεμάτισα ελαφρά. κατόπιν τσιγάρισα δυο φρέσκα κρεμμυδάκια προσέθεσα τα στραγγισμένα πράσα και το σπανάκι. Μόλις απορρόφησαν  τα υγρά έσβησα τη φωτιά & όταν κρύωσε η ζύμη προσέθεσα ένα  αυγό & μείγμα τυριού φέτας & ανθότυρου & δύο κουταλιές γλυκό τραχανά & ανακάτεψα καλά το μείγμα.  Σε λαδωμένο στρογγυλό ταψί έβαλα τα τέσσερα πρώτα φύλλα (λαδώνοντας τα ανάμεσα) με περιθώριο έξω από το ταψί  & μετά έβαλα το ψημένο φύλλο. Κατόπιν έβαλα τη γέμιση  & τα υπόλοιπα τέσσερα φύλλα. Γύρισα τα περιθώρια σε ρολό (το κόθωρο), χάραξα ακτινωτά την πίτα μέχρι κάτω& άλειψα την επιφάνεια με γάλα για να πάρει χρώμα με το ψήσιμο. Ψήσιμο σε μέτριο φούρνο 45 λεπτά.
To make this pie, I made nine handmade leaves. I dried the ninth in a preheated oven for two minutes. First I made the filling. I used chopped leeks & spinach that I sautéed lightly. then I smoked two fresh onions, added the drained leeks and spinach. As soon as the liquids were absorbed I turned off the heat & when the dough cooled I added an egg & a mixture of feta cheese & cream cheese & two tablespoons of sweet trachana & I mixed the mixture well. In an oiled round pan I put the first four sheets (oiling them in between) with a margin outside the pan and then I put the baked sheet. Then I put the filling & the other four leaves. I turned the margins into a roll (the moth), radially engraved the pie all the way down and smeared the surface with milk to get color by baking. Bake in a medium oven for 45 minutes.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Powered By Blogger