Θέλοντας να μεταδώσω τις χειροτεχνικές μου γνώσεις δημιούργησα αυτή την ιστοσελίδα με σκοπό να δημοσιεύω μια ανακοίνωση κάθε μέρα ώστε να γίνουν 365 όσες & οι μέρες του χρόνου. Wanting to spread the knowledge of my craft I created this site to put up a post every day to make 365 those are the days of the year
Για να κάνω αυτή την πίτα έφτιαξα εννέα χειροποίητα φύλλα. Το ένατο το στέγνωσα δύο λεπτά σε ζεσταμένο φούρνο. Πρώτα έφτιαξα τη γέμιση Χρησιμοποίησα πράσα & σπανάκι ψιλοκομμένα που τά ζεμάτισα ελαφρά. κατόπιν τσιγάρισα δυο φρέσκα κρεμμυδάκια προσέθεσα τα στραγγισμένα πράσα και το σπανάκι. Μόλις απορρόφησαν τα υγρά έσβησα τη φωτιά & όταν κρύωσε η ζύμη προσέθεσα ένα αυγό & μείγμα τυριού φέτας & ανθότυρου & δύο κουταλιές γλυκό τραχανά & ανακάτεψα καλά το μείγμα. Σε λαδωμένο στρογγυλό ταψί έβαλα τα τέσσερα πρώτα φύλλα (λαδώνοντας τα ανάμεσα) με περιθώριο έξω από το ταψί & μετά έβαλα το ψημένο φύλλο. Κατόπιν έβαλα τη γέμιση & τα υπόλοιπα τέσσερα φύλλα. Γύρισα τα περιθώρια σε ρολό (το κόθωρο), χάραξα ακτινωτά την πίτα μέχρι κάτω& άλειψα την επιφάνεια με γάλα για να πάρει χρώμα με το ψήσιμο. Ψήσιμο σε μέτριο φούρνο 45 λεπτά. To make this pie, I made nine handmade leaves. I dried the ninth in a preheated oven for two minutes. First I made the filling. I used chopped leeks & spinach that I sautéed lightly. then I smoked two fresh onions, added the drained leeks and spinach. As soon as the liquids were absorbed I turned off the heat & when the dough cooled I added an egg & a mixture of feta cheese & cream cheese & two tablespoons of sweet trachana & I mixed the mixture well. In an oiled round pan I put the first four sheets (oiling them in between) with a margin outside the pan and then I put the baked sheet. Then I put the filling & the other four leaves. I turned the margins into a roll (the moth), radially engraved the pie all the way down and smeared the surface with milk to get color by baking. Bake in a medium oven for 45 minutes.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου