Ένα πανεύκολο ψωμί πολύ αφράτο κατάλληλο να συνοδεύσει τα αυριανά εδέσματα της γιορτής του Ευαγγελισμού. Είδα αυτή τη συνταγή στο διαδίκτυο & την υλοποίησα:
1 κιλό αλεύρι. 2 φακελάκια μαγιά. Εγώ έβαλα 3 κουταλάκια αλάτι κοφτά. 1 κουταλάκι ζάχαρη.5 κουταλιές της σούπας λάδι. 680 γρ. νερό ελαφρός χλιαρό.
1 κιλό αλεύρι. 2 φακελάκια μαγιά. Εγώ έβαλα 3 κουταλάκια αλάτι κοφτά. 1 κουταλάκι ζάχαρη.5 κουταλιές της σούπας λάδι. 680 γρ. νερό ελαφρός χλιαρό.
Έβαλα όλα τα υλικά σε μια λεκάνη πλαστική με καπάκι ( το νερό στο τέλος τέλος ) και τα ανακάτεψα μέχρι να γίνει ένας χυλός.Το άφησα στο ψυγείο για 18 ώρες ( από 12 ώρες και μετά είναι έτοιμο ) σκεπασμένο.Την άλλη μέρα αλεύρωσα τον πάγκο και έριξα το ζυμάρι. Έκανα λίγα διπλώματα μέχρι να αλευρωθεί καλά το ζυμάρι. Έβαλα τη γάστρα στο φούρνο να κάψει καλά στους 230 βαθμούς. Το χώρισα σε φραντζολάκια και τα έψησα για 35 λεπτά σκεπασμένο και 15 λεπτά χωρίς καπάκι ( ανάλογα το φούρνο ο χρόνος ψησίματος).
Εδώ επίσης μπορείτε να δείτε video για την κατασκευή του: https://www.youtube.com/watch?v=lR6blk1Dh7g
An easy-to-make bread very fluffy to accompany the dishes of the Annunciation. I saw this recipe online & implemented it:1 kg of flour. 2 yeast sachets. I put 3 tbsp salt. 1 teaspoon.5 tablespoons oil. 680 g light warm water.
I put all the ingredients in a plastic bowl with a lid (the water at the end) and stirred until it became a slurry. I left it in the fridge for 18 hours (from 12 hours onwards) covered. and I threw the dough. I did a few diplomas until the dough was well floured. I put the hull in the oven to burn well at 230 degrees. I split it into loaves and cooked for 35 minutes covered and 15 minutes without lid (depending on the oven the baking time).
Here you can also watch a video about his construction: https://www.youtube.com/watch?v=lR6blk1Dh7g
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου