Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

ΨΩΜΙ ΑΠΟ ΤΡΙΑ ΑΛΕΥΡΙΑ (BREAST OF THREE FLOURS)

Έφτιαξα ένα νόστιμο ψωμί στον αρτοπαρασκευαστή, από τρία διαφορετικά αλεύρια.
Λόγω του αλευριού ζέα δεν φουσκώνει πολύ, αλλά κόβεται σε ομοιόμορφες φέτες ακριβώς όπως το ψωμί του τοστ. Μπορεί να αποθηκευτεί το μισό στην κατάψυξη & να καταναλωθεί φρεσκότατο την επόμενη μέρα.
Η δόση:
1 κουταλιά της σούπας λάδι
Μισό κουταλάκι του γλ. αλάτι
1 κούπα αλεύρι ζέας
1 κούπα αλεύρι κίτρινο (σκληρό)
1 κούπα αλεύρι για όλες στις χρήσεις
1 κούπα νερό
Μισή κουταλιά ζάχαρη
Μισό φακελάκι ξηρή μαγιά (1 κουτ. του γλυκού)
Τοποθετούμε τα υλικά στον αρτοπαρασκευαστή με τη σειρά που είναι γραμμένα, επιλέγουμε το πρώτο πρόγραμμα (απλό ψωμί), επιλέγουμε το λιγότερο βάρος, τη πιο σκούρα κρούστα & πατάμε το κουμπί εκκίνησης . Σε δυόμιση ώρες θα έχουμε ένα εξαιρετικό ζεστό ψωμί.
I made a delicious bread in the bread maker,  from three different flours.
Due to the Zea flour it does not inflate much, but is cut into unifor m slices just like toast bread. It can be stored half in the freezer & consumed fresh the next day.
The dose:
1 tablespoon of oil
Half a teaspoon of gl. salt
1 cup of wheat flour
1 cup flour yellow (hard)
1 cup of flour for all in use
1 cup of water
Half a tablespoon of sugar
Half a bag of dry yeast (1 teaspoon)
We place the ingredients on the bread maker in the order they are written, select the first program (simple bread), choose the less weight, the darker crust and press the start button. In two and a half hours we will have an excellent hot bread.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Powered By Blogger