Κυριακή, 5 Αυγούστου 2018

ΜΠΡΙΑΜΙ ΣΤΟ ΤΕΠΑΝΓΙΑΚΙ (BRIAM IN TEPANYAKI)

Μαγείρεψα ένα κλασσικό νηστίσιμο καλοκαιρινό φαγητό το "μπριάμι"στο τεπανγιάκι αντί να το ψήσω στο φούρνο, στη μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 40 λεπτά χρησιμοποιώντας πατάτες & ότι άλλο μάζεψα απ΄τον κήπο μου. 
Τσιγάρισα σε ελαιόλαδο ελαφρά ψιλοκομμένο κρεμμύδι, πρόσθεσα τριμμένη φρέσκια τομάτα, λίγο πελτέ αλάτι,πιπέρι, πάπρικα & ψιλοκομμένο σκόρδο.
Λάδωσα το τεπανγιάκι, έστρωσα εναλλάξ λεπτές φέτες πατάτας & κολοκυθιού κομμένες στο μαντολίνο, έβαλα στο κέντρο άνθη κολοκυθιάς γεμάτα με ψιλοκομμένη πιπεριά πρόσθεσα τη σάλτσα & ράντισα με ελαιόλαδο.
Το αποτέλεσμα εξίσου καλό με το φούρνο, διότι τα λαχανικά είναι σε λεπτή στρώση & ψήνονται γλήγορα.
I cooked a classic Lenten summer eating "briam" at the teppanyaki instead to bake in the oven at moderate to low temperature for about 40 minutes using potatoes and whatever else I gathered my Upton garden.
I cooked in slightly chopped onion olive oil, added grated fresh tomato, a little salty salt, pepper, paprika and chopped garlic.
I made the tuna, I sliced thin slices of potato and zucchini cut into the mandolin, I put a bowl of courgette stuffed with chopped pepper in the center and I added the sauce and sprinkled with olive oil.
The effect is just as good as the oven, because the vegetables are in thin layer & are baked freshly.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου