Πέμπτη, 2 Αυγούστου 2018

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ "ΙΜΑΜ ΜΠΑΪΛΝΤΙ" (AUBERGINES "IMAM BAILDI")

Ένα κλασσικό νηστίσιμο καλοκαιρινό φαγητό μπορεί να μαγειρευτεί με αυτό τον τρόπο σε πιο ελαφρά μορφή χωρίς να χάσει τη νοστιμιά του.
 Αφαιρούμε οριζόντιες λωρίδες από μακρόστενες μελιτζάνες, στα σημεία αυτά χαράζουμε, αλατοπιπερώνουμε τις μελιτζάνες & τις ψήνουμε σκεπασμένες με αλουμινόχαρτο σε μέτριο 
φούρνο μισή ώρα.

Ψιλοκόβουμε αρκετό κρεμμύδι το τσιγαρίζουμε με λάδι, προσθέτουμε μερικές σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες,  σβήνουμε με τριμμένη φρέσκια τομάτα, ένα κουταλάκι πελτέ τομάτας &  ψιλοκομμένο μαϊντανό. 
Βράζουμε λίγο μέχρι να σωθούν τα υγρά& γεμίζουμε με γη σάλτσα τις σχισμές της μελιτζάνας, προσθέτουμε ανάλογο λάδι & ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μισή ώρα.
A classic hot summer food can be cooked in this way in a lighter form without losing its taste.
Remove horizontal strips of lemon aubergines, carve on these spots, salt the peppers and bake them with aluminum foil in a medium oven for half an hour.
Chop a lot of onion with oloveoil, add a few cloves of chopped garlic, turn off with grated fresh tomato, a teaspoon of tomato paste & finely chopped parsley.
Boil a little until the liquids are saved & fill the egg slits with earth sauce, add similar oliveoil and bake in a medium oven for half an hour.

2 σχόλια:

  1. Νοστιμότατο φαγητό, καλοκαιρινό, μυρωδάτο, το συνοδεύουμε με ζυμωτό ψωμάκι και τυρί φέτα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. νοστιμοτατο φαγακι!!!!!!!!!μπραβο ΛΙΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή