Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2016

ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟ (CABBAGE BY RICE)


Ένα εύκολο φαγητό για τη νηστεία που αν του προσθέσουμε τα κατάλληλα μπαχαρικά του δίνει ιδιαίτερη νοστιμιά. Σε κατσαρόλα τσιγαρίζουμε στο λάδι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι &  ένα ψιλοκομμένο πράσο.Μόλις ροδίσει απαλά, ρίχνουμε ψιλοκομμένο λάχανο και ανακατεύουμε καλά να λαδωθεί. ( Εγώ έβαλα γκάραμ μασάλα). Αλατίζουμε και σκεπάζουμε. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 - 30 λεπτά ή μέχρι σχεδόν να μαλακώσει το λάχανο. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε νερό κατά το μαγείρεμα. Μετά προσθέτουμε  ρύζι καρολίνα. Υπολογίζουμε περίπου πόσο λείπει, προσθέτουμε όσο χρειάζεται και μαγειρεύουμε μέχρι σχεδόν να γίνει το ρύζι. Πριν γίνει τελείως , προσθέτουμε χυμό λεμόνι , σκεπάζουμε και αφήνουμε το ρύζι να φουσκώσει και να τραβήξει και τα υπόλοιπα υγρά. 
 An easy meal for fasting that if the add appropriate spices gives it a special taste. In a saucepan sauté in oil over medium-high heat, a chopped onion and a chopped leek. Once lightly browned, add chopped cabbage and mix well lubricated. Add 1½ glass of water, a teaspoon of tomato paste and a teaspoon of pepper paste (or chopped pepper) and half a carrot grated on grater and half teaspoon spice mixture than desired. (I put garam masala). Season with salt and cover. Cook over medium heat for about 20-30 minutes or until almost tender cabbage. If needed, add water during cooking. Then add rice Carolina. We estimate approximately how much is missing, add as needed and cook until almost done rice. Before becoming completely, add lemon juice, cover and leave the rice to swell and pull the rest of liquid.

1 σχόλιο: