Σας δείχνω λεπτομερώς πως έφτιαξα σάλτσα ντομάτας.
Για τη σάλτσα ντομάτας είναι κατάλληλες οι μικρές μακρόστενες ντομάτες τύπου Ρόμα που έχουν ελάχιστους σπόρους & αρκετή σάρκα.
We show in detail how I made tomato sauce.
For the tomato sauce is suitable small elongated Roma type tomatoes have few seeds and enough pulp.
Για τη σάλτσα ντομάτας είναι κατάλληλες οι μικρές μακρόστενες ντομάτες τύπου Ρόμα που έχουν ελάχιστους σπόρους & αρκετή σάρκα.
- Κατ' αρχάς πλένουμε καλά τις ντομάτες & με ένα μυτερό μαχαιράκι κόβουμε το κοτσανάκι & το λευκό σημείο που φυτρώνει.
- Σε νερό που βράζει περίπου πέντε λεπτά ζεματάμε τις ντομάτες, τις στραγγίζουμε & μ' αυτό τον τρόπο βγαίνει πανεύκολα η φλούδα.
- Μετά με ραβδομπλέντερ πολτοποίησα τις ντομάτες & μέτρησα τον πολτό σε όγκο.
- Για κάθε λίτρο πολτού προσθέτουμε μια κουταλιά αλάτι & ένα κουταλάκι ζάχαρη.
- Προαιρετικά για κάθε λίτρο πολτού λιώνουμε ένα μικρό κρεμμυδάκι & μια σκελίδα σκόρδο.
- Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι & το σκόρδο με λίγο λαδάκι & προσθέτουμε τον πολτό & βράζουμε στη αρχή σε δυνατή φωτιά που τη χαμηλώνουμε μετά.
- Αν θέλουμε κατά τη διάρκεια του βρασίματος προσθέτουμε τυλιγμένα σε τούλι τα μυριστικά της αρεσκείας μας (θυμάρι ή φύλλα βασιλικού που ταιριάζει με τη ντομάτα) που μετά το βράσιμο τα πετάμε. (εγώ χρησιμοποίησα το κατάλληλο σκεύος από σιλικόνη).
- Σταματάμε το βράσιμο μόλις τελειώσουν τα υγρά & αμέσως γεμίζουμε μικρά αποστειρωμένα βάζα που τα γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν για να κονσερβοποιηθεί η σάλτσα.
- Για να γεμίσετε τα βαζάκια χρησιμοποιήστε σαν χωνί το κομμένο πάνω μέρος από μπουκάλι αναψυκτικού. Το άνοιγμά του είναι μεγαλύτερο από το κοινό χωνί & βοηθά να γεμίσουν γρήγορα τα βάζα χωρίς να χυθεί περιεχόμενο απ' έξω.
We show in detail how I made tomato sauce.
For the tomato sauce is suitable small elongated Roma type tomatoes have few seeds and enough pulp.
- First wash tomatoes & a sharp knife cut the stalks and the white spot that grows.
- In boiling water about five minutes boil tomatoes, drain & m this way comes very easily peel.
- After mashing Hand Blenders with tomatoes & Measurement pulp volume.
- For every liter of pulp add a spoonful of salt and a teaspoon of sugar.
- Optional for each liter pulp melt a small onion and a clove of garlic.
- Saute onion and garlic with a little ladaki & add the jelly and boil on high heat to start lowering it after that.
- If we want during cooking wrapped in tulle add the smell of your choice (thyme or basil leaves that matches the tomatoes) that after cooking the fly. (I used the appropriate silicone utensil).
- We stop just finished cooking liquid and immediately fill small sterilized jars that turn upside down until cool to the canned sauce.
- To fill the jars use as a funnel cut top of a soft drink bottle. The opening is larger than the common funnel and quickly helps to fill the jars contents without spilling outside.
καλή ιδέα ..δεν το είχα σκεφτι πότε το μπουκάλι για χωνί το μπουκάλι !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήμου αρέσουν και η ετικέτες στα βαζάκια ..κάλο Σαββατοκυριακο