Ξύστε ή ξεφλουδίστε ελαφρά τα κολοκυθάκια. Κόψτε ένα καπάκι από το πάνω μέρος & αδειάστε τα από το εσωτερικό τους. (μπορείτε να χρησιμοποιείστε το εσωτερικό τους για να φτιάξετε κολοκυθοκεφτέδες). Γεμίστε το εσωτερικό τους με ένα μείγμα από ρύζι τύπου καρολίνα(μια κουταλιά της σούπας για κάθε κολοκυθάκι), ψιλοκομμένο φρέσκο & ξηρό κρεμμύδι, αλάτι πιπέρι & ψιλοκομμένο μαϊντανό.(Αν δεν θέλετε να είναι νηστίσιμα τα γεμίζετε με μείγμα με κιμά). Τα τοποθετείστε γάστρα (ταψί με καπάκι) & συμπληρώνετε τα κενά με πατάτα κομμένη σε λεπτές φέτες, Γεμίζετε με νερό μέχρι να μισοσκεπαστούν όπου έχετε διαλύσει ΄συμπυκνωμένο ζωμό λαχανικών. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο 45'. Προαιρετικά στραγγίστε το ζουμί που περίσσεψε& φτιάξτε μια κρέμα αυγολέμονο (αν δεν τα κάνετε νηστίσιμα).
These small round zucchini you can cook as described here :
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου