Παρασκευή 12 Μαΐου 2023

ΓΛΥΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΜΥΡΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ (SWEET AND SALTY PANS)

Οι τηγανίτες αυτού του τύπου είναι πολύ δημοφιλείς στα Γερμανόφωνα κράτη καθώς και στα υπόλοιπα κράτη της Ανατολικής Ευρώπης.
Για να γ'ινουν απαιτούντα τα σκεύη από μαντέμι σε διάφορα σχήματα. Ετοιμάζουμε ένα χυλό που απότελείται από δύο αυγά μια κούπα γάλα, μια κούπα αλεύρι μια πρέζα αλάτι, μισό κουταλάκι αλάτι, μοισό κουταλάκι ζάχαρη. Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε αρκετό ηλιέλαιο να κάψει καλά και μέσα σ΄αυτό να κάψει καλά επίσης το σκεύος από το σίδερο. Μολις το σίδεο κάψει το βουτάμε στο χυλό και αμέσως στο λάδι και πέφτει η ζύμη που κόλλησε πάνω στο σκεύος. Μόλις πάρει χρώμα βάζουμε την τηγανίτα σε  απορροφητικό χαρτί. Και συνεχίζουμε μέρχρι να τελειώσει ο χυλός.
Οι τηγανίες μπορούνα σερβιριστούν είτε ως γλυκές με κανέλλα, καρύδια και μέλι είτε ως συνοδεία πιάτου κρεατικών όπως αυτές σε σχήμα μανιταριών πλευρώτους.
Pancakes of this type are very popular in German-speaking countries as well as in the rest of Eastern Europe.
For cast iron utensils in various shapes to be required. Prepare a porridge consisting of two eggs, a cup of milk, a cup of flour, a pinch of salt, half a teaspoon of salt, half a teaspoon of sugar. In a deep frying pan, put enough sunflower oil to burn well and in it to also burn the iron utensil. As soon as the iron burns, dip it in the porridge and immediately in the oil and the dough that has stuck to the pan falls. As soon as it gets colored, put the pancake on absorbent paper. And we continue until the porridge runs out.
Pancakes can be served either as sweets with cinnamon, walnuts and honey or as an accompaniment to a meat dish such as those in the shape of pleurotus mushrooms.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Powered By Blogger