Τετάρτη 17 Μαΐου 2023

ΣΑΡΔΕΛΛΕΣ ΜΕ ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΛΑ (SARDINES WITH GRAPE LEAVES)


Τη συνταγή αυτή την έμαθα από τη φίλη μου Μίκα Πολυχρονοπούλου, με μόνη διαφορά ότι στη γέμιση προσέθεσα ψιλοκμμένη ντομάτα. Έπλυνα και στράγγιξε καλά τα ψαράκια και έβγαλα το μέσο κόκκαλο ζεμάτισα τα αμπελόφυλλα και άρχισα το τύλιγμα στη βάση έβαλα φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο μάραθο και μαϊντανό βάζω Το ψαράκι και τυλίγω όταν θα ετοιμαστούν τα βάζω σε ταψάκι προσθέτω ελαιόλαδο χυμό λεμονιού αλάτι πιπέρι και ρίγανη και νεράκι ίσα να τα σκεπάζει τα σκεπάζω για το πρώτο εικοσάλεπτο και τα ψήνω σε μέτριο φούρνο περίπου για μισή ώρα. Ίσως και 30 λεπτά το ζουμάκι πού μένει μπορούμε να το πήξουμε με λίγο κορν φλάουερ.

I learned this recipe from my friend Mika Polychronopoulou, with the only difference being that I added chopped tomato to the filling. I washed and drained the fish well and took out the middle bone, scalded the vine leaves and started the wrapping at the base, put a spring onion, chopped fennel and parsley, put the fish and wrap them when they are ready, put them in a pan, add olive oil, lemon juice, salt, pepper and oregano and water equally to cover them, I cover them for the first twenty minutes and bake them in a moderate oven for about half an hour. Maybe even 30 minutes the remaining juice can be thickened with a little cornflour.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Powered By Blogger