Κυριακή 21 Μαΐου 2023

ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ "PARIS BRΕST" ΜΙΑ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΤΟΥΡΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΜΟΥ (MY "PARIS BREAST" A BICYCLE CAKE FOR MY CELEBRATION)

 


Σήμερα που γιορτάζω, επί τη ευκαιρία της άφιξης της κόρης μου και του γαμπρού μου σκέφτηκα να κάμω μια τούρτα σχετική με την ενασχόληση τους με την κατασκευή ηλεκτρικών ποδηλάτων, το δικό μου "Paris Brest". Η τούρτα αυτή πρωτοδημιουργήθηκε το 1910, κατά τη διάρκεια του ποδηλατικού αγώνα "Paris Brest". Το γλυκό Paris-Brest είναι μια κουλούρα ώστε να παραπέμπει σε ρόδα ποδηλάτου φτιαγμένη από την ίδια ζύμη με την οποία φτιάχνουμε τα σου. Η γέμιση είναι μια κρέμα πραλίνας και από πάνω μπαίνει αμύγδαλο φιλέ.

Η δική μου δοσολογία για τα σουδάκια: 125 γραμ. νερό, 125 γραμ. βούτυρο,125 γραμ. γάλα, μια πρέζα αλάτι,4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου. Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό, το γάλα, το βούτυρο και το αλάτι. Μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά και περιμένουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.Προσθέτουμε το αλεύρι, χαμηλώνουμε σε σιγανή φωτιά και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα για 3-4 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί η υγρασία και να έχουμε μία μαλακή ζύμη. Αφαιρούμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε τη ζύμη κατευθείαν σε ένα μίξερ. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα 2-3 λεπτά μέχρι να κρυώσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά  . Περιμένουμε να απορροφηθεί το ένα αυγό μέχρι να βάλουμε το επόμενο. Με το κορνέ σχηματίζουμε από ένα δαχτυλίδι με διάμετρο 20 εκ., ένα δεύτερο στο εσωτερικό του πρώτου δαχτυλιδιού και ένα από πάνω. Αλείφουμε με το ασπράδι στη ζύμη με πινέλο και πασπαλίζουμε με αμύγδαλο τριμμένο. Βάζουμε στον φούρνο για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε στους 180ο C και συνεχίζουμε να ψήνουμε για 35 λεπτά χωρίς να ανοίξουμε τον φούρνο. Αφού κρυώσουν γεμίζουμε τις κουλούρες με κρέμα στιγμής μπισκότο χτυπημένο με γάλα και κρέμα γάλακτος και φουντούκι τριμμένο. Αφού βάλουμε την πρώτη στρώση βάζουμε ακτινωτά μπισκότα πουράκια να μιμηθεί τη ρόδα ποδηλάτου.

Today I'm celebrating, on the occasion of the arrival of my daughter and son-in-law I thought I'd make a cake related to their electric bike making business, my own "Paris Brest". This cake was first created in 1910, during the "Paris Brest" bicycle race. The sweet Paris-Brest is a pretzel so it resembles a bicycle wheel made from the same dough with which we make yours. The filling is a praline cream and topped with almond fillets.

My dosage for the sudaki: 125 g water, 125 g butter, 125 g milk, a pinch of salt, 4 eggs at room temperature. Put the water, milk, butter and salt in a saucepan. Transfer to medium heat and wait until the butter melts. Add the flour, reduce to a low heat and mix with a wooden spoon for 3-4 minutes until the moisture evaporates and you have a soft dough. Remove from the heat and transfer the dough directly to a mixer. Beat on low speed for 2-3 minutes until cool. Then add the eggs one by one. We wait for one egg to be absorbed before adding the next one. With the cornet we form a ring with a diameter of 20 cm, a second inside the first ring and one above. Brush the dough with the egg white and sprinkle with ground almonds. Put in the oven for 15 minutes. Then, lower to 180°C and continue to bake for 35 minutes without opening the oven. After they have cooled, fill the pretzels with instant cream, biscuit whipped with milk and cream and grated hazelnut. After putting the first layer, put radial cookies to imitate the bicycle wheel.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Powered By Blogger