Δευτέρα 15 Αυγούστου 2022

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ (MILK PIE)


Διάβασα αυτή τη συνταγή από ένα ορεινό χωριό της Πελοπονήσου, την Αχλαδινή και τη έφτιαξα κι εγώ ,τη μισή ποσότητα ακριβώς. Είναι ίδια με τη γέμιση της Θεσσαλικής γαλατόπιτας με μόνη διαφορά πως στρώνονται μερικά βουτυρωμένα φύλλα & κρετάμε τον ένα κρόκο που τον χρησιμοποιούμε για να περάσουμε με πινέλο την επιφάνεια για να ροδοκοκκινήσει

Για την γαλατοπιτα θα χρειαστούμε :

Δύο λίτρα γάλα , τέσσερα αυγά , τριακόσια γραμμάρια ζάχαρη, λίγο αλάτι, βανίλιες,λίγη κανέλα , 100 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο,100 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό,100 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Κάνουμε την κρέμα, χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη την βανίλια όταν έχει κάψει το γάλα ρίχνουμε τα υλικά ανακατεύουμε μέχρι να πήξει, έχουμε προθέρμανση στο φούρνο στους 180 βαθμούς την ψήνουμε μέχρι να ροδίσει
I read this recipe from a mountain village in the Peloponnese, Achladini, and I made it myself, exactly half the quantity. It is the same as the filling of the Thessalian milk pie with the only difference being that some buttered leaves are layered & we add one yolk which we use to brush the surface to make it rosy.
For the milk pie we will need: Two liters of milk, four eggs, three hundred grams of sugar, a little salt, vanilla, a little cinnamon, 100 grams of fresh butter, 100 grams of fine semolina, 100 grams of all-purpose flour Make the cream, beat the eggs with the sugar, the vanilla, when the milk has burned, add the ingredients, mix until it thickens, preheat the oven at 180 degrees, bake it until golden

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Powered By Blogger