Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021

ΠΡΑΣΟΧΟΡΤΟΠΙΤΑ ΡΟΛΟ (PIE OF GREENS AND LEEKS)

 

Με επηρέασε η  Ελενη Καρατζη από τα Βάτικα Λακωνίας & έφτιαξα αυτή τη χορτόπιτα. Σύμφωνα με τις οδηγίες της, σ
ε μια κατσαρόλα ρηχή τσιγάρισα πράσο πρόσθεσα κομμενα( αφού τα έχω πλύνει και στραγγίξει) σπανάκι , μυρωνια, μιργιαλιθρες, άνηθο και μαϊντανό άφησα να μαλακώσουν και πρόσθεσα μια χούφτα τραχανά χωριάτικο γλυκό και 1 αυγό. 

Αφού κρυώσει η γέμιση προσθέτω μπόλικη φέτα.
Ανοίγω φυλλαράκι βάζω τη γέμιση στην άκρη του φύλλου και τυλίγω σε ρόλο.
Βάζω λάδι στη λαμαρίνα τοποθετώ τα μπαστούνια και Ψήνω στους 200 αντιστάσεις σχεδόν 30 λεπτά. επειδή η γέμιση ήταν αρκετή τις μισές τις έκανα στριφτές αν τα καoζανίτικα κιχί & τις έβαλα στην κατάψυξη για να τις ψήσω άλλη φορά.
I was influenced by Eleni Karatzi from Vatika, Laconia & I made this vegetable pie. According to her instructions, in a shallow pot I fried leeks, I added chopped (after I have washed and drained them) spinach, myronia, myrgilithres, dill and parsley, I softened them and I added a handful of crispy village sweet and 1 egg. After the filling cools, I add plenty of feta.
I open a leaflet, put the filling on the edge of the leaf and wrap it in a roll. I put oil on the plate, place the sticks and bake at 200 resistance for almost 30 minutes. because the filling was enough, I made half of them twisted if the kichi pies of Kosani & I put them in the freezer to bake them again.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Powered By Blogger