Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΑΠΟ ΑΝΘΗ ΠΑΣΧΑΛΙΑΣ (JAM OF FLOWERS OF LILAC)

Στη χτεσινή μου βόλτα μάζεψα μερικά κλωνάρια από άνθη πασχαλιάς σε έναν εξοχικό δρόμο. Το Πάσχα εφέτος είναι αργά και οι πασχαλιές έχουν ήδη ανθίσει. Βλέποντας την ανακοίνωση της Λένας από την Κατερίνη, πρώτη φορά επιχείρησα να κάνω γλυκό του κουταλιού από άνθη πασχαλιάς. Το αποτέλεσμα πέραν πάσης προσδοκίας, απείρως πιο αρωματικό από τριαντάφυλλο. Πανεύκολο, το άρωμα και η γεύση του απερίγραπτα: Διπλασίασα τη δόση της Λένας, μακάρι να είχα μαζέψει περισσότερα άνθη, με τον ίδιο κόπο μπορεί κανείς να κάνει μεγαλύτερη ποσότητα. Στη Βόρεια Ελλάδα που δεν έχουν ανθίσει τελείως ακόμη οι πασχαλιές προλαβαίνετε να κάνετε αυτό το εξαιρετικό γλυκό.

 Γλυκό του κουταλιού Πασχαλιά. (Διπλή δόση):Συνταγή: πλένουμε 80 γρ. άνθη Πασχαλιάς κ τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά!! Ρίχνουμε 2 κουτ..ζάχαρη κ τα πατάμε ελαφρά... Βάζουμε να κάνουμε σιρόπι με 160 γρ. νερό κ 300 ζάχαρη & ρίχνουμε τα άνθη Πασχαλιάς Βράζουμε για 10 κ λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε 2 κουτ. λεμόνι!!'!!Αποθηκεύουμε σε βαζάκι το αφήνουμε στο ψυγείο να δέσουν τα αρώματα Απολαμβάνουμε μετά από λίγες μέρες!

On my walk yesterday I picked a few sprigs of lilac flowers on a country road. Easter is late this year and the lilacs are already in bloom. Seeing Lena's announcement from Katerini, for the first time I tried to make a spoonful of lilac flowers. The result beyond all expectations, infinitely more fragrant than a rose. Very easy, its aroma and taste indescribable: I doubled the dose of Lena, I wish I had collected more flowers, with the same effort one can make more. In Northern Greece, where the lilacs have not yet fully bloomed, you manage to make this exceptional dessert.
Sweet lilac spoon. (Double dose): Recipe: wash 80 gr. Easter flowers and let them drain well !! Add 2 teaspoons of sugar and press lightly ... Put syrup with 160 gr. water and 300 sugar & add the lilac flowers Boil for 10 k just before the end add 2 tbsp. lemon !! '!! Store in a jar and leave it in the fridge to bind the aromas We enjoy after a few days!

1 σχόλιο:

Powered By Blogger