Διαβάζοντας γι΄αυτήν την αστική συνταγή εδώ: https://caruso.gr/kotopoulo-milaneza/ & μελετώντας εδώ:
https://akispetretzikis.com/el/categories/kotopoylo-galopoyla/kota-milaneza υλοποίησα αυτή τη συνταγή. Είναι μια ευκαιρία να αξιοποιήσετε στήθος κοτόπουλου το οποίο έχει αρκετό ψαχνό & ελάχιστα κόκαλα & δωσετε περισσότερη γεύση στο ζωμό με συμπυκνωμένο ζωμό κοτόπουλου. για το πιλάφι χρησιμοποιείστε καλύτερα ρύζι νυχάκι & όταν τοποθετήσετε το μαδημένο κοτόπουλο με ρύζι στη φόρμα μπορείτε να το εμπλουτίσετε με βρασμένο αρακά & σωταρισμένα μανιτάρια.
Η σάλτσα σουπρέμ με την οποία το περιχύνετε είναι μια αραιή μπεσαμέλ όπου αντί για γάλα χρησιμοποιείται ζωμός κοτόπουλου & εμπλουτίζεται με λίγη κρέμα γάλακτος.
Reading about this urban recipe here:
https://caruso.gr/kotopoulo-milaneza/ & studying here:
https://akispetretzikis.com/el/categories/kotopoylo-galopoyla/kota-milaneza I implemented this recipe. It is an opportunity to take advantage of chicken breast which has enough fat & few bones & give more flavor to the broth with concentrated chicken broth. for pilaf use better clove rice & when you place the plucked chicken with rice in the form you can enrich it with boiled peas & sautéed mushrooms.
The suprem sauce with which you pour it is a dilute béchamel where instead of milk chicken broth is used & enriched with a little cream.
Το σπέσιαλ Κυριακάτικο φαγητό της δεκαετίας του 70.....Υπέροχη συνταγή !!!
ΑπάντησηΔιαγραφή