Αντιγράφοντας το "φθινοπωρινό" ψωμί που έδειξε η Maia Kamenarova στην ομάδα "Οι συνταγές της Γκόλφως" έφτιαξα κι εγώ το αντίστοιχο.
Πρώτα έκανα απλό ζυμάρι με αλεύρι ολικής ολικής άλεσης & το χώρισα σε τρία μέρη. Το ένα το άφησα ως έχει, το δεύτερο το ζύμωσα με κουρκουμά & το τρίτο με πάπρικα γλυκιά. Τα τρία αυτά ζυμάρια τα άπλωσα σε λεπτό φύλλο & έκοψα φύλλα φθινοπωρινά& χάραξα τα νεύρα τους.
Μετά στον αρτοπαρασκευαστή ζύμωσα ένα ψωμί με σκληρό αλεύρι & μαγιά & το τοποθέτησα σε αντίστοιχη λαδωμένη φόρμα. Άναψα το φούρνο στην ελάχιστη θερμοκρασία 3 λεπτά, τον έσβησα & το άφησα να φουσκώσει. 'Οταν φούσκωσε το έβγαλα από το φούρνο & στην επιφάνεια του τοποθέτησα τα ζυμαρένια φύλλα βρέχοντας τα. Ψήσιμο σε δυνατό φούρνο 20 λεπτά.
First I made plain dough with wholemeal flour & divided it into three parts. I left one as it is, the second I kneaded it with turmeric & the third with sweet paprika. I spread these three doughs on a thin sheet & cut leaves in autumn & engraved their nerves.
Then in the baker I kneaded a bread with hard flour & yeast & placed it in a corresponding oiled form. I turned on the oven at the minimum temperature for 3 minutes, turned it off &
and let it rise. When it swelled I took it out of the oven & on its surface I placed the dough sheets wetting them. Bake in a strong oven for 20 minutes.
and let it rise. When it swelled I took it out of the oven & on its surface I placed the dough sheets wetting them. Bake in a strong oven for 20 minutes.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου