Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

ΨΩΜΙ ΜΕ ΦΥΛΛΑ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ (BREAD WITH AUTUMN LEAVES)


Αντιγράφοντας το "φθινοπωρινό" ψωμί που έδειξε η 
Maia Kamenarova στην ομάδα "Οι συνταγές της Γκόλφως" έφτιαξα κι εγώ το αντίστοιχο.
Πρώτα έκανα απλό ζυμάρι με αλεύρι ολικής ολικής άλεσης & το χώρισα σε τρία μέρη. Το ένα το άφησα ως έχει, το δεύτερο το ζύμωσα με κουρκουμά & το τρίτο με πάπρικα γλυκιά. Τα τρία αυτά ζυμάρια τα άπλωσα σε λεπτό φύλλο & έκοψα φύλλα φθινοπωρινά& χάραξα τα νεύρα τους.
Μετά στον αρτοπαρασκευαστή ζύμωσα ένα ψωμί με σκληρό αλεύρι & μαγιά & το τοποθέτησα σε αντίστοιχη λαδωμένη φόρμα. Άναψα το φούρνο στην ελάχιστη θερμοκρασία 3 λεπτά, τον έσβησα & το άφησα να φουσκώσει. 'Οταν φούσκωσε το έβγαλα από το φούρνο & στην επιφάνεια του τοποθέτησα τα ζυμαρένια φύλλα βρέχοντας τα. Ψήσιμο σε  δυνατό φούρνο 20 λεπτά.
Copying the "autumn" bread that showed 
Maia Kamenarova In the "Recipes of Golfo"I made the same.
First I made plain dough with wholemeal flour & divided it into three parts. I left one as it is, the second I kneaded it with turmeric & the third with sweet paprika. I spread these three doughs on a thin sheet & cut leaves in autumn & engraved their nerves.
Then in the baker I kneaded a bread with hard flour & yeast & placed it in a corresponding oiled form. I turned on the oven at the minimum temperature for 3 minutes, turned it off &
and let it rise. When it swelled I took it out of the oven & on its surface I placed the dough sheets wetting them. Bake in a strong oven for 20 minutes.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Powered By Blogger