Η μηλόπιτα αυτή είναι από τη γερμανική συνταγή του Dr Oatker & δεν είναι πολύ γλυκιά. Για το λόγο αυτό κι εγώ αντικατέστησα τη ζάχαρη με 30 γραμ. στέβια & 2 κουταλιές μέλι. Επίσης την έψησα σε μακρόστενη φόρμα για κόβονται όμοιες φέτες.
Για φόρμα που βγαίνει ο πάτος 26αρα ή και 28αρα
750 γραμμάρια μήλα,εγώ έβαλα 8 μήλα δεν ξέρω πόσο ήταν
125 γραμμάρια βούτυρο,σε θερμοκρασία δωματίου
100 γραμμάρια ζάχαρη
1 βανίλια
Μία πρέζα αλάτι
3 μέτρια αυγά
200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές της σούπας γάλα
2 κοφτά κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Για επάλειψη 2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα βερίκοκο ή ροδάκινο και 1 κουταλιά νερό,τα ανακατεύουμε απλώς
Βουτυρώνουμε την φόρμα και ρίχνουμε λίγο αλεύρι
Κόβουμε τα μήλα και βάζουμε λίγο λεμόνι χυμό ώστε να μην μαυρίσουν
Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο να γίνει σαν κρέμα.Προσθέτουμε εναλλάξ ζάχαρη, βανίλια, και χτυπάμε να δέσουν ωραία. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε στην μεγαλύτερη ταχύτητα για μισό λεπτό το καθένα. Προσθέτουμε ο αλεύρι το μπαίκιν πάουντερ και το γάλα εναλλάξ χτυπώντας στην μεσαία ταχύτητα. Στρώνουμε το μείγμα στην φόρμα και από πάνω στρώνουμε τα μήλα.Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 με αέρα ή στους 180 πάνω κάτω για περίπου 40 λεπτά.Το κοιτάμε με μαχαίρι να βγει στεγνό.
This apple pie is from the German recipe of Dr Oatker & it is not very sweet. For this reason I also replaced the sugar with 30 grams of stevia & 2 tablespoons of honey. I also baked it in an elongated form for similar slices to be cut.
For a form that comes out the bottom 26ara or even 28ara
750 grams of apples, I put 8 apples I do not know how many
125 grams of butter, at room temperature
100 grams of sugar
1 vanilla
A pinch of salt
3 medium eggs
200 grams of flour for all uses
2 tablespoons milk
2 teaspoons baking powder
To spread 2 tablespoons apricot or peach jam and 1 tablespoon water, just mix
For a form that comes out the bottom 26ara or even 28ara
750 grams of apples, I put 8 apples I do not know how many
125 grams of butter, at room temperature
100 grams of sugar
1 vanilla
A pinch of salt
3 medium eggs
200 grams of flour for all uses
2 tablespoons milk
2 teaspoons baking powder
To spread 2 tablespoons apricot or peach jam and 1 tablespoon water, just mix
Butter the form and add a little flour
Chop the apples and add a little lemon juice so that they do not turn black
Beat the butter with the mixer until it becomes like cream. Add sugar, vanilla alternately, and beat to bind nicely. Add the eggs one by one and beat on high speed for half a minute each. Add the flour, baking powder and milk alternately, beating on medium speed. Spread the mixture in the form and spread the apples on top. Bake it in a preheated oven at 160 with air or at 180 up and down for about 40 minutes. Watch it with a knife to come out dry.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου