Από την παιδική μου ηλικία θυμάμαι κάθε φθινόπωρο τη μητέρα μου να φτιάχνει σε μεγάλα γυάλινα βάζα μελιτζάνες τουρσί & να τα χαρίζει σε συγγενείς & φίλους.
Κάνουμε πάντα αυτό το τουρσί τέτοια εποχή που κρυώνει ο καιρός & οι μακρόστενες μελιτζάνες δεν έχουν δύναμη να μεγαλώσουν ,γιατί για το τουρσί απαιτούνται μελιτζάνες πολύ μικρού μεγέθους. Χαράζουμε κατά μήκος τις μελιτζάνες με σκοπό να δημιουργήσουμε με αυτό τον τρόπο μια τσέπη. Βράζουμε 3 ποτήρια νερό με 1 κουταλιά αλάτι και 1 1/2 ποτήρι ξύδι και μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε τις μελιτζάνες και βράζουμε για για λίγο. Τις βγάζουμε και τις στραγγίζουμε. Στο ίδιο νερό ρίχνουμε ΄κοτσάνια σέλινο & τα ζεματάμε για κι αυτά για λίγο. Βάζουμε τις μελιτζάνες πάνω σε ένα ξύλο κοπής ,το σκεπάζουμε με άλλο ένα ξύλο κοπής & βάζουμε πάνω ένα βάρος , όπως μια πέτρα & τις αφήνουμε μια μέρα να στραγγίξουν καλά. Για γέμιση αναμιγνύουμε ψιλοκομμένο σκόρδο τριμμένο καρύδι & λίγη ψιλοκομμένη ψητή πιπεριά Φλωρίνης, Γεμίζουμε τις εσοχές στις μελιτζάνες με τη γέμιση & δένουμε κάθε μελιτζάνα με τα κοτσάνια σέλινο. Τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε βάζα πολύ στριμωγμένες .Ρίχνουμε πιπέρι & μπαχάρι σε κόκκους ανάμεσα τους. Γεμίζουμε το βάζο με με ξύδι δυνατό &. χοντρό αλάτι. Σε δέκα μέρες περίπου το τουρσί είναι έτοιμο.
From my childhood I remember every autumn my mother making pickled aubergines in large glass jars & giving them to relatives & friends.
We always make this pickle in such a season when the weather is cold & the elongated aubergines do not have the strength to grow, because the pickle requires very small aubergines. Carve the aubergines lengthwise in order to create a pocket in this way. Boil 3 glasses of water with 1 tablespoon of salt and 1 1/2 glass of vinegar and as soon as it boils, add the eggplants and boil for a while. We take them out and drain them. In the same water, add celery stalks and boil them for a while. Put the aubergines on a cutting board, cover it with another cutting board & put a weight on it, like a stone & let them drain well one day. For the filling, mix chopped garlic, grated walnuts & a little chopped roasted Florin pepper. Fill the recesses in the aubergines with the filling & tie each eggplant with the celery stalks. Place the aubergines in very squeezed jars. Add pepper & allspice in grains between them. Fill the jar with strong vinegar. coarse salt. In about ten days the pickle is ready.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου