Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

ΡΕΒΑΝΙ ΒΕΡΟΙΑΣ (REBANI FROM VEROIA)

Βρίσκοντας αυτή τη συνταγή της Σιμόνης Καφίρη σε παλιότερο περιοδικό θέλησα να φτιάξω ένα παραδοσιακό γλυκό της Βέροιας.

Συστατικά:

Για το ρεβανί 
1 φλ. σησαμέλαιο
1 φλ. ζάχαρη
6 αβγά
ξύσμα 1 λεμονιού
2 φλ. αλεύρι
1 φλ. γάλα
1 φλ. ψιλό σιμιγδάλι
2 κ. γλ. μπέϊκιν πάουντερ
4 φλ. ζάχαρη
2 φλ. νερό
χυμός ενός λεμονιού

Οδηγίες:

 Για το ρεβανί

1. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και ρίχνουμε έναν-έναν τους κρόκους του αυγού. 
2. Συνεχίζουμε με το ξύσμα, το αλεύρι, το γάλα, το μπέϊκιν πάουντερ. 
3. Τέλος προσθέτουμε το σιμιγδάλι.
4. Χτυπάμε ξεχωριστά τα ασπράδια σε μαρέγκα και ανακατεύουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
5. Ψήνουμε στους 170° C για 60 λεπτά περίπου.
6. Αφήνουμε να κρυώσει καλά 
Για το σιρόπι
1.Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας νερό και ζάχαρη για 5 λεπτά.
2. Σιροπιάζουμε το κρύο ρεβανί με το καυτό σιρόπι.
Finding this recipe by Simone Kaffiri in an older magazine I wanted to make a traditional sweet of Veria.
Components:
For the revani
1 fl. sesame oil
1 fl. sugar
6 eggs
1 lemon zest
2 fl. flour
1 fl. milk
1 fl. fine semolina
2 κ. G. baking powder
4 fl. sugar
2 fl. water
juice of a lemon
For the revani

1 fl. sesame oil
1 fl. sugar
6 eggs
1 lemon zest
2 fl. flour
1 fl. milk
1 fl. fine semolina
2 κ. G. baking powder
4 fl. sugar
2 fl. water
juice of a lemon
Instructions:
 For the revani
1. Beat the butter with sugar and pour the egg yolks one by one.
2. Continue with zest, flour, milk, baking powder.
3. Finally, add the semolina.
4. Beat separately the egg whites in meringue and mix with the remaining mixture.
5. Bake at 170 ° C for about 60 minutes.
6. Let cool cool
For the syrup
1. Prepare the syrup by boiling water and sugar for 5 minutes.
2. Serve the cold remover with the hot syrup.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Powered By Blogger