Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΔΟΠΙΤΑΚΙΑ (LITTLE PIES WITH PASTiRMA)

Πρώτη φορά στη ζωή μου έφτιαξα αυτά τα πιτάκια με παστουρμά, με μια ιδιαίτερη γεύση.
Πρώτα ετοίμασα τη γέμιση, ψιλοκόβωντας μερικές πολύ λεπτές φέτες παστουρμά. Πρόσθεσα μια ντομάτα που την είχα ήδη κόψει στα δύο & είχα στραγγίξει σπόρους & χυμό & την είχα κόψει σε μικρά κομματάκια.  Έβαλα τριμμένα κίτρινα τυριά & ένα ασπράδι αυγού χτυπημένο.
Σε λωρίδες από φύλλο κρούστας έβαλα λίγη από τη γέμιση & τις τύλιξα σε ρολό. Τις άλειψα με με χτυπημένο αυγό & τις πασπάλισα με σουσάμι.
Ψήσιμο σε μέτριο φούρνο 15 λεπτά.
For the first time in my life I made these pies with pastourma, with a special taste.
I first prepared the filling, finely chopping a few thin slices of pastry. I added a tomato that I had already cut in the two & I had drained seeds & juice & I had cut it into small pieces. I put grated yellow cheeses and an egg white beaten.
In strips of crust leaf I put a little of stuffing & rolled up. I screamed with a beaten egg & sprinkled with sesame seeds.
Bake in a medium oven for 15 minutes.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Powered By Blogger