Τετάρτη, 30 Μαΐου 2018

ΜΑΖΕΨΤΕ ΚΑΡΥΔΑΚΙΑ ΓΙΑ ΛΙΚΕΡ (COLLECT WALNUT FOR LIQUER)

Τώρα είναι ο κατάλληλος καιρός να μαζέψουμε μικρά καρύδια για να φτάξουμε πανεύκολα ένα εξαιρετικό λικέρ. Τα καρύδια πρέπει να είναι σε μιρό μέγεθος (σαν το νύχι του αντίχειρα, έλεγε η μητέρα μου), προτού ξυλοποιηθεί το εσωτερικό τους.
 Τα βάζουμε σε μια σακούλα που να κλείνει αεροστεγώς & τα σπάζουμε ελαφρά με έν βαρύ ξύλο ή λαστιχένιο σφυρί. Τα τοποθετούμε σε ένα μπουκάλι με φαρδύ στόμιο ,ρίχνουμε λίγη ζάχαρη μεχρι να τα σκεπάσει & γεμίζουμε το μπουκάλι με αλκοόλ.Αυτό μπορεί να είναι τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο,βότκα ή κονιάκ. Η ζάχαρη βοηθά τα καρυδάκια να εκλύσουν το άρωμά τους. Επίσης βάζουμε δυο-τρία γαρύφαλλα, ένα κομματκι κανέλλα & λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο. Το εκθέτουμε στον ήλιο σαράντα μέρες 8 μετά το φιλτράρισμα προσθέτουμε ένα αραιό σιρόπι δοκιμάζωντας. Το ποτό σκουραίνει σταδιακά, βλέπετε τη διαφορά σε δύο μονο μέρες! 

Το λικέρ αυτό είνια πολύ δημοφιλές στην Ιταλία & ονομάζεται λικέρ νοτσίνο. Περισσότερα εδώ:https://www.mountainfeed.com/blogs/learn/45965569-how-to-make-nocino-an-italian-walnut-liqueur & https://www.kitchenstori.es/2015/06/nocino-walnut-liqueur.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+KitchenStories+(kitchen+Stori.es)

Now is the right time to pick up small nuts to get a great liqueur. The walnuts must be of a small size (like the fingernail, my mother was saying), before the inside of the walnuts were planted.
Put them in an airtight bag and lightly break them with a heavy wood or rubber hammer. Place them in a bottle with a wide mouth, add some sugar until they cover them & fill the bottle with alcohol. This can be tsipouro without anise, vodka or cognac. We also put two or three carnations, a piece of cinnamon & little grated nutmeg.Sugar helps the nuts to release their aroma. We expose it to the sun forty days 8 after filtering add a thin syrup by trying. The drink darkens gradually, you see the difference in only two days!
This liqueur is very popular in Italy & it is called nocino. More here:https://www.mountainfeed.com/blogs/learn/45965569-how-to-make-nocino-an-italian-walnut-liqueur & https://www.kitchenstori.es/2015/06/nocino-walnut-liqueur.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+KitchenStories+(kitchen+Stori.es)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου