Πέμπτη, 17 Μαΐου 2018

ΦΑΒΑ ΣΚΥΡΙΑΝΗ (FAVA FROM SKYROS)

Δοκιμάζωντας την στο πρόφατο ταξίδι μου στη Σκύρο, τη μαγείρεψα, όπως την έφαγα εκεί. Αφου βράσουμε τη φάβα για 5 λεπτά, πετάμε το πρώτο νερό. Κατόπιν τη βράζουμε σε αρκετό νερό μέχρι να μαλακώσει & το λοιώνουμε με το ραβδομπλέντερ. Τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδι αε ελαιόλαδο, το ρίχνουμε μέσα στη φάβα ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι & ψιλοκμμένο μάραθο (μάζεψα αρκετό απ΄τη Σκύρο & το έβαλα ψιλοκμμένο στην κατάψυξη) & το βράζουμε ακόμη λίγο. Σερβίρεται σαν ορεκτικό σε μπωλ γαρνιρισμένο με εληές.
Trying her on my last trip to Skyros, I cooked it, as I ate there. After boiling the fava for 5 minutes, we throw the first water. Then boil it in some water until it softens & it is poured with the raspberries. Cook the chopped onion with olive oil, pour it into the feta, add salt, pepper and finely chopped fennel (I collected enough tb & put it in the freezer) and boil it a bit. Served as an appetizer in a bowl with gherkins.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου