Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018

ΚΡΕΠΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ (PANCAKES IN THE OVEN)

Κάνω συχνά κρέπες με αυτή τη θαυματουργή κρεπιέρα που την αγόρασα πριν είκοσι χρόνια την άνοιξη του΄98. Συνοδεύεται από το λεκανάκι για το χυό & μια σπάτουλα για να αποσύρω την κρέπα όταν ψηθεί. Αγγίζοντας την αντικολλητική επιφάνεια στο χυλό παίρνει ελάχιστη ποσότητα & μόλις ψηθεί το δείχνει η  λυχνία. Με τον τρόπο αυτό δημιουργούνται αέρινες κρέπες .
Η βασική δόση:
• 300 ml γάλα
• 170 g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 2 αυγά
• 1 πρέζα αλάτι
• 1 πρέζα ζάχαρη
Κατά διαστήματα αλείφω την κρεπιέρα  με ένα κομμάτι βιτάμ.
Για αλμυρές κρέπες αντικαθιστώ λίγο από το γάλα με κέτσαπ.
Μπορούν να διατηρηθούν στην κατάψυξη με χαρτί ανάμεσά τους & κλεισμένες ερμητικά.
 Εύκολο φαγητό με  κρέπες είναι το ακόλουθο.
 Κάνουμε ένα μείγμα από τσιγαρισμένο κρεμμύδι & πιπεριά, προσθέτουμε ψιλοκομμένο βρασμένο κοτόπουλο, & τυρί τριμμένο της αρεσκείας μας. Ανακατεύουμε και έπειτα γεμίζουμε μία-μία τις κρέπες τοποθετώντας λίγο από το μείγμα στην άκρη της κρέπας, τυλίγουμε τα πλαϊνά και μετά ρολάρουμε για να πάρει ένα κυλινδρικό σχήμα.
 Τοποθετούμε τις κρέπες σε ένα πυρέξ, περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζουμε με λίγο τυρί για να κάνει τραγανή κρούστα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190° C για 20-25 λεπτά!
I often make crepes with this miraculous crepeier that I bought it twenty years ago in the spring of98. It is accompanied by the juice bowl and a spatula to remove the crepe when cooked. By touching the non-stick surface in the porridge it gets a minimum quantity and once the lamp is blown. In this way air crepes are created.
The basic dose:
• 300 ml of milk
• 170 g flour for all uses
• 2 eggs
• 1 pinch of salt
• 1 pinch of sugar
From time to time I sprinkle the creper with a piece of vitam.
For salty crepes, replace some of the milk with ketchup.
They can be kept in the freezer with paper between them & hermetically sealed.
Easy food with crepes is the following.
 We make a mixture of toasted onion & pepper, add chopped boiled chicken, & grated cheese of our liking. Mix and then fill the crepes one by one by placing a little of the mixture on the edge of the crepe, wrap the sides and then roll to get a cylindrical shape.
Place the crepes in a pyrex, pour over the cream and sprinkle with a little cheese to make a crusty crust.
Bake in a preheated oven at 190 ° C for 20-25 minutes!

2 σχόλια:

  1. καλημερα!!!αγαπημενο!!ευχαριστουμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχοντας σπιτικές κρέπες στην κα
    τάψυξη εύκολα μπορούμε να κάνουμε κάτι έκτακτο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή