Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

ΛΑΓΑΝΑ ΑΠΟ ΤΡΙΑ ΑΛΕΥΡΙΑ (LAGANA BY THREE FLOURS)

Έφτιαξα με εξαιρετική επιτυχία τις δικές μου λαγάνες ζυμώνωντας τες στον αρτοπαρασκευαστή.Στον κάδο του αρτοπατασκευαστή τοποθέτησα με την ακόλουθη σειρά:
Μια κουταλιά λάδι, μια κούπα χλιαρό νερό, μισό κουταλάκι αλάτι, μια κούπα αλεύρι σίκαλης, μια κούπα αλεύρι κίτρινο, μια κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις, μιρό κουταλάκι ζάχαρη, ένα κουταλάκι ξηρή μαγιά.
Ζυμώνουμε στον αρτοπαρασκευαστή 15 λεπτά στο πρόγραμμα μόνο ζύμωμα.
Μετά το χωρίζουμε σε δυο καμμάτια, πλάθουμε δυο λαγάνες (επίπεδα λεπτά ψωμιά), τις τοποθετούμε σε ταψί κουζίνας & τα βάζουμε σε ζεστό φούρνο που έχει ήδη σβήει. Μετά απο μια ώρα περίπου όταν έχει φουσκώσει τις βγάζουμε απο το φούρνο, τις αλείφουμε με πινέλο βουτυγμένο σε ζαχαρόνερο, πασπάλισα με σουσάμι & με τα δάχτυλα έκανα βαθουλώματα. Ψήσιμο περίπου 20΄λεπτά.
Γευστική, ελαφρά τραγανή απ΄έξω, μαλακή μέσα.
I cooked my own lagans with great success and kneaded them to the bread maker. In the breadmaker put in the following order:
A spoonful of oil, a cup of warm water, half a teaspoon of salt, a cup of rye flour, a mug of yellow flour, a cup of all-purpose flour, a spoonful of sugar, a teaspoon of dry yeast.
Knead the bread maker in only 15 minutes kneading program.
Then divide it into two balls, make two lambs (flat thin bread), put them in a kitchen baking dish and put them in a hot oven that has already been turned off. After about an hour when it is swollen, we remove it from the oven, brush it with sugar-coated baking powder, sprinkle with sesame seeds and with fingers I dabble. Bake about 20 minutes.
Tasty, slightly crisp out, soft inside.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Powered By Blogger