Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου 2018

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΚΕΙΚ & ΓΛΥΚΑΚΙΑ (CHOCOLATE CAKE & PASTRIES)

Σήμερα επί τη ευκαιρία των γενεθλίων μου έφτιαξα το σοκολατένιο κέικ της Σόφης Τσώπου από την ιστοσελίδα   Οι Λιχουδιές της Σόφης .
  Το καλύτερο σοκολατένιο κέικ στον κόσμο!!! Νά η συνταγή:
Υλικά
200 γρ.αλεύρι γ.ο.χ
120 γρ.σπορέλαιο
320 γρ.ζάχαρη
160 γρ.γάλα φρέσκο
120 γρ.νερό βραστό
60 γρ.κακάο
1 κ.γ κοφτό στιγμιαίο καφέ (τύπου νες) προαιρετικά
1 πρέζα κανέλα
1 κ.γ μπέικιν
1/2 κ.γ σόδα
1 κ.σ ξύδι
1/2 κ.γ αλάτι
2 αυγά
2 βανίλιες

Εκτέλεση
Σ΄ ένα μπολ μεγάλο,ρίχνω το αλεύρι με το κακάο κοσκινισμένα,τη ζάχαρη τις βανίλιες,το αλάτι,την κανέλα και τον καφέ.
Σ΄ ένα άλλο μπολ,ρίχνω το γάλα,τα αυγά,το λάδι και το ξύδι,τα ανακατεύω με ένα σύρμα και ρίχνω το μίγμα αυτό στα στερεά υλικά.Ανακατεύω καλά με το σύρμα δυο λεπτά.
Τέλος,προσθέτω το βραστό νερό σιγά σιγά ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα.
Αδειάζω το μίγμα σε μια μεγάλη μακρόστενη φόρμα λαδωμένη και ντυμένη με λαδόκολα για καλύτερο ξεφορμάρισμα (δείτε φωτο) και ψήνω στους 180 50 λεπτά.Το τσεκαρω με μαχαιρι και αν βγαινει καθαρο δεν το παραψήνω.Ίσως χρειαστει λιγότερο ή περισσότερο χρόνο ανάλογα με το φούρνο σας.
όταν κρυώσει καλά το ξεφορμάρω. Τη μισή ζύμη την έψησα σε φόρμα με τρύπα στη μέση, ψήσιμο περίπου 40 λεπτά Το υπόλοιπο σε τετράγωνη σιλικονούχα φόρμα ,( βγήκε ρηχό), ψήσιμο 30 λεπτά, βγήκε κι εκείνο τέλειο & μετά το έκοψα σε μικρά τετράγωνα κομματάκια με φορμάκι για να χρησιμοποιηθεί σαν παντεσπάνι σε παστάκια. Μόνο που επειδή φοβήθηκα επειδή η ζύμη ήταν ρευστή , έβαλα δυο κουταλιές αλεύρι επιπλέον. Δεν το χάλασε καθόλου. Το γαρνίρισα με γκανάζ σοκολάτας & νιφάδες σοκολάτας & ζαχαρωτά. 
Τα τετράγωνα κοματάκια από το άλλο ταψί τα έβαλα σε κουπάκια που τα γέμισα με γκανάζ & τριμμένο αμύγδαλο.
Μια εξαιρετική γκανάζ γίνεται με εβαπορέ γάλα, λιοωμένη κουβερτούρα & λίγη γλυκόζη. ή λοιωμένη κουβερτούρα & λίγο ζαχαρούχο γάλα.
Today, on the occasion of my birthday, I made the chocolate cake of Sofis Tsopos from the site of The Delicates of Sofía.
   The best chocolate cake in the world !!! Let the recipe:
200 g of soybean meal
120 g of oil
320 grams of sugar
160 grams milk
120 g of boiling water60 g cocoa
1 tsp instant coffee (optional) optional
1 pinch of cinnamon
 1 tb baking powder

1/2 tb of soda
1 tablespoon of vinegar
1/2 tbsp salt
Half of the dough was baked in a form with a hole in the middle, baking for about 40 minutes. The remaining in a square silicone mold, (came out shallow), baking 30 minutes, came out that perfect and then cut it into small square pieces with a bruise to use cake in pastry.
Half of the dough was baked in a form with a hole in the middle, baking for about 40 minutes. The remaining in a square silicone mold, (came out shallow), baking 30 minutes, came out that perfect and then cut it into small square pieces with a bruise to use cake in pastry.
Only because I was afraid because the dough was fluid, I put two tablespoons of flour in addition. It did not spoil it at all. I garnished with chocolate gouache & chocolate & candy flakes.
The square pieces from the other baking pan put them in buckets that I filled them with ganaz & grated almond.
An excellent ganaz is made with whole milk, frozen couverture & little glucose. or drunken couverture & little sweetened milk.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου