Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΑΚΙΑ

Νηστίσιμα κουραμπιεδάκια εύκολα στην κατασκευή για τις ημέρες πριν τα Χριστούγεννα.
Υλικά:
Για τη ζύμη:
  • 1 κούπα λάδι
  • 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • μισή κούπα μπύρα ή λευκό κρασί.
  • μισό κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο με μισό φακελλάκι μπαίκιν πάουντερ

Για τη γέμιση:

  • μπουκιές λουκούμι ή λουκούμι κομμένο σε κομματάκια ή μισά καρύδια ή τριμμένα καρύδια

Για το σερβίρισμα:

  • Ανθόνερο & άχνη ζάχαρη.

Εκτέλεση:
Σε λεκάνη ανακατέψτε τα υγρά υλικά με τη ζάχαρη & τη βανίλια. Προσθέτετε το αλεύρι & τη σόδα. Ανακατέψτε το μείγμα με το γάντζο ζυμώματος. Πάρτε κομματάκια από τη ζύμη,  ανοίξτε τα με την παλάμη, τοποθετείστε ένα κομματάκι από τη γέμιση & σκεπάστε την με ένα όμοιο. & κόψτε την με ένα ποτηράκι ή με το ανωτέρω εργαλείο όπως εγώ. Ψήστε για σαράντα λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινήσουν στους 180ο Κ . Μόλις βγουν καυτά από φούρνο ραντίστε τα με ανθόνερο & πασπαλίστε τα με άφθονη ζάχαρη άχνη.

Meatless kourampiedakia easy to manufacture for the days before Christmas.
Μaterials :
For the dough:

  • 1 cup oil
  • 6 tablespoons of sugar
  • half cup beer or white wine.
  • half teaspoon soda
  • 3 cups self-rising flour flour or all purpose sifted with half a sachet powder baikin
For the filling:
  • morsels of delight delight or cut into pieces and half nuts or grated nuts

For serving :

  • Rosewater and icing sugar.

Εxecution:
In a bowl mix the wet ingredients with  sugar & vanilla. Add flour and baking soda . Stir the mixture with the kneading hook . Take pieces of dough , open the palm , place a piece of the filling and cover it with a similar one . & Cut it with a glass or with the above tool like me . Bake for forty minutes or until  blush to 180 K . Just come out hot from the oven sprinkle with rosewater and sprinkle with plenty of icing sugar .

1 σχόλιο:

Powered By Blogger