Νηστίσιμα κουραμπιεδάκια εύκολα στην κατασκευή για τις ημέρες πριν τα Χριστούγεννα.
Υλικά:
Για τη ζύμη:
Για τη γέμιση:
Για το σερβίρισμα:
Εκτέλεση:
Σε λεκάνη ανακατέψτε τα υγρά υλικά με τη ζάχαρη & τη βανίλια. Προσθέτετε το αλεύρι & τη σόδα. Ανακατέψτε το μείγμα με το γάντζο ζυμώματος. Πάρτε κομματάκια από τη ζύμη, ανοίξτε τα με την παλάμη, τοποθετείστε ένα κομματάκι από τη γέμιση & σκεπάστε την με ένα όμοιο. & κόψτε την με ένα ποτηράκι ή με το ανωτέρω εργαλείο όπως εγώ. Ψήστε για σαράντα λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινήσουν στους 180ο Κ . Μόλις βγουν καυτά από φούρνο ραντίστε τα με ανθόνερο & πασπαλίστε τα με άφθονη ζάχαρη άχνη.
Meatless kourampiedakia easy to manufacture for the days before Christmas.
Μaterials :
For the dough:
For serving :
Εxecution:
In a bowl mix the wet ingredients with sugar & vanilla. Add flour and baking soda . Stir the mixture with the kneading hook . Take pieces of dough , open the palm , place a piece of the filling and cover it with a similar one . & Cut it with a glass or with the above tool like me . Bake for forty minutes or until blush to 180 K . Just come out hot from the oven sprinkle with rosewater and sprinkle with plenty of icing sugar .
Υλικά:
Για τη ζύμη:
- 1 κούπα λάδι
- 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- μισή κούπα μπύρα ή λευκό κρασί.
- μισό κουταλάκι του γλυκού σόδα
- 3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο με μισό φακελλάκι μπαίκιν πάουντερ
Για τη γέμιση:
- μπουκιές λουκούμι ή λουκούμι κομμένο σε κομματάκια ή μισά καρύδια ή τριμμένα καρύδια
Για το σερβίρισμα:
- Ανθόνερο & άχνη ζάχαρη.
Εκτέλεση:
Σε λεκάνη ανακατέψτε τα υγρά υλικά με τη ζάχαρη & τη βανίλια. Προσθέτετε το αλεύρι & τη σόδα. Ανακατέψτε το μείγμα με το γάντζο ζυμώματος. Πάρτε κομματάκια από τη ζύμη, ανοίξτε τα με την παλάμη, τοποθετείστε ένα κομματάκι από τη γέμιση & σκεπάστε την με ένα όμοιο. & κόψτε την με ένα ποτηράκι ή με το ανωτέρω εργαλείο όπως εγώ. Ψήστε για σαράντα λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινήσουν στους 180ο Κ . Μόλις βγουν καυτά από φούρνο ραντίστε τα με ανθόνερο & πασπαλίστε τα με άφθονη ζάχαρη άχνη.
Meatless kourampiedakia easy to manufacture for the days before Christmas.
Μaterials :
For the dough:
- 1 cup oil
- 6 tablespoons of sugar
- half cup beer or white wine.
- half teaspoon soda
- 3 cups self-rising flour flour or all purpose sifted with half a sachet powder baikin
- morsels of delight delight or cut into pieces and half nuts or grated nuts
For serving :
- Rosewater and icing sugar.
Εxecution:
In a bowl mix the wet ingredients with sugar & vanilla. Add flour and baking soda . Stir the mixture with the kneading hook . Take pieces of dough , open the palm , place a piece of the filling and cover it with a similar one . & Cut it with a glass or with the above tool like me . Bake for forty minutes or until blush to 180 K . Just come out hot from the oven sprinkle with rosewater and sprinkle with plenty of icing sugar .
το αγαπημένο μου χριτουγεννιάτικο γλυκό
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλά χριστούγεννα