Να η συνταγή:
Πέντε αυγά
250 γραμ. βούτυρο πρόβειο
250 γραμ. ζάχαρη
δυο- τρεις συσκ. βανίλια
μια συσκευασία αμμωνίας
μια κούπα γάλα
κι όσο αλεύρι πάρει.
Χτυπάμε τ' αυγά, το βούτυρο, τη ζάχαρη ,τη βανίλια , ανακατεύουμε την αμμωνία σε ζεστό γάλα τη ρίχνουμε στο μείγμα προσθέτουμε ανακατεύοντας όσο αλεύρι πάρει . Φορμάρονται στην κουλουρομηχανή κι όποιος δεν έχει δίνει σχήμα στριφτού κορδονιού. Ψήνονται σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Φουσκώνουν πολύ , είναι ελαφρά & μπορεί κανείς να φάει αρκετά. Παλιά ήταν έθιμο τις μέρες του Πάσχα σε κάθε επισκέπτη την ώρα που έφευγε από το σπίτι, του δίνανε ένα τέτοιο στρόγγυλο κουλούρι κι ένα κόκκινο αυγό τοποθετημένο πάνω του.
I made traditional Easter cookies as he made my mother & I remembered my childhood.
To the recipe:
five eggs
250g butter sheep
Sugar 250 g
two or three pack. vanilla
a package of ammonia
a cup of milk
and get as much flour.
Beat the eggs, butter, sugar, vanilla, mix ammonia into warm milk to pour the mixture add flour, stirring as getting. Molded in bagels stylers and whoever does not gives shape twisted cord. Baked in a moderate oven until browned. Inflate much, slightly & one can eat enough. Modes Old days it was the custom of Easter each guest while he was leaving the house, the dinane such a round bun and a red egg placed on it.
Μέχρι εδώ έφτασε η μυρωδιά τους!!!!! Να είσαι καλά και του χρόνου!!!!! Καλό Πάσχα & Καλή Ανάσταση!!!! Πολλά φιλιά!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήTiene un aspecto estupendo.
ΑπάντησηΔιαγραφήBss.
ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΗΘΗ ,ΕΘΙΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΤΟΠΟΥ , ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΙΔΕΑ http://delfinaki-sunset.blogspot.com/2013/04/blog-post_26.html
ΑπάντησηΔιαγραφήΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΒΑΛΩ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΑΣ ΑΥΤΗ , ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ;
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ