Έχοντας περισσέψει βρασμένες πατάτες για πουρέ θέλησα να δοκιμάσω μια συνταγή από τη Βόρειο Ιταλία παρακινούμενη από το video αυτό: https://www.youtube.com/watch?v=stmBLYLYmN0. Αν έχετε αρτοπαρασκεαστή, κάντε τη ζύμη εκεί θα ομογενοποιηθεί καλύτερα. Βασικά για ένα κιλό πατάτες ΄που έχουν ήδη βράσει και λοιώσει, προσθέσετε 250 γραμ. αλεύρι, λίγο αλάτι και ένα αυγό. Η ζύμη είναι μαλκή κι αν έχετε συσκευή φορμαρίσματος μπισκότων βγάλετε τη ζύμη από εκεί κι έτσι ελένχετε το μήκος του κάθε νιόκι. Εγώ το κάθε νιόκι του έδωσα τετράγωνο σχήμα. Τα ζεμάτισα με βούτυρο, δυστυχώς δεν είχα φασκόμηλο, που συνηθίζεται στην Ιταλία και τα σερβίρισα μαζί με σωταρισμένα μανιτάρια.
Having leftover boiled potatoes for mash I wanted to try a recipe from Northern Italy motivated by this video: https://www.youtube.com/watch?v=stmBLYLYmN0 If you have a bread maker, make the dough there it will homogenize better. Basically, for one kilo of potatoes that have already been boiled and softened, add 250 grams of flour, a little salt and an egg. The dough is soft and if you have a cookie cutter, remove the dough from there and check the length of each gnocchi. I gave each gnocchi a square shape. I scalded them with butter, unfortunately I didn't have sage, which is common in Italy, and served them with sauteed mushrooms.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου