Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022

ΨΑΡΙ ΑΛΑ "ΣΠΕΤΣΙΩΤΑ" (FISH ALLA "SPETSIOTA")

 


Έφτιαξα αυτό το φαγητό ως εξής:

Πρώτα έφτιαξα τη σάλτσα: Τσιγάρισα ψιλοκομμένο κρεμμύδια & προσέθεσα μια συσκευασία ψιλοκομμένη ντομάτα. Έβρασα 10 λεπτά και προσέθεσα πιπέρι και ένα μάτσο ψιλοκομμένο μαϊντανό. Στον πάτο του ταψιού έβαλα μερικές κουταλιές λάδι και πατάτες κομμένες σε λεπτές φέτες ,χυμό λεμονιού αλάτι και πιπέρι. Πάνω τοποθέτησα άνα μεγάλο ψάρι καθαρισμένο και αλατισμένο, αφού έκανα εγκοπές στη ράχη του στις οποίες τοποθέτησα φέτες ντομάτες και σκελίδες σκόρδου. Από πάνω τη σάλτσα ,λίη τριμμέμη φρυγανιά και λάδι. Ψήσιμο σε μέτριο φούρνο.

I made this food as follows:

First I made the sauce: I smoked chopped onions & added a pack of chopped tomatoes. I boiled for 10 minutes and added pepper and a bunch of chopped parsley. At the bottom of the pan I put a few spoonfuls of oil and thinly sliced potatoes, lemon juice, salt and pepper. On top I placed a large cleaned and salted fish, after making slits in its back in which I placed slices of tomatoes and cloves of garlic. Top with the sauce, a little breadcrumbs and oil. Bake in a moderate oven.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Powered By Blogger