Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022

ΣΑΡΑΦΙΟΛΙΑ, ΜΙΑ ΜΑΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ (SARAFIOLIA, A RECIPE FROM MANI)

Έχοντας "ξύσει" κίτρινη κολοκύθα για να φτιάξω την παραδοσιακή βλάχικη μπατζίνα με την ονομασία "κοντρες" με τον τρόπο που περιγράφω εδώ: https://lila365idees.blogspot.com/2012/07/vlach-pie.html κράτησα τη μισή ποσότητα να επιχειρήσω να φτιάξω μια μανιάτικη συνταγή τα σαραφιόλια που είναι τηγανιτά πιτάκια με γέμιση κίτρινης κολοκύθας. Σε κατσαρολα τρίβουμε κίτρινο κολοκύθι, το γιαχνίζουμε με λίγο λαδάκι και ζάχαρη & λίγη κανελίτσα.
Για το φύλο που το έκανα στον αρτοπαρασκευαστή ανέμειξα αλεύρι σκληρό 2 κουπες ,λιγο αλατι ,ενα σφηνάκι λάδι, 3 κουταλιές ξύδι, 3/4/ της κούπας νερό, καλο ζυμωμα και 1 ωρα στο ψυγειο η ζυμη να ξεκουραστεί. με τη μισή ζύμη έγιναν 18 πιτάκια. Τηγάνισμα σε ελαιόλαδο.
Having "scratched" a yellow pumpkin to make the traditional Vlach batzina called "contres" in the way I describe here: https://lila365idees.blogspot.com/2012/07/vlach-pie.html I kept half the amount to try to make a Mani recipe the sarafioli which are fried pies filled with yellow pumpkin. In a saucepan, grate yellow zucchini, sauté it with a little oil and sugar & a little cinnamon.
For the sheet I made in the bakery, I mixed 2 cups of hard flour, a little salt, a shot of oil, 3 tablespoons of vinegar, 3/4 of a cup of water, good kneading and 1 hour in the fridge to let the dough rest. with half the dough 18 pies were made. Frying in olive oil.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Powered By Blogger