Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2012

ΒΛΑΧΙΚΗ ΜΠΑΤΖΙΝΑ(VLACH PIE)

Εδώ έχω τη συνταγή μιας εύκολης βλάχικης πίτας (λεπτή μπατζίνα από καλαμποκάλευρο,"Κόντρεσι" είναι το βλάχικο όνομά της) με την ευκαιρία του 28ου ανταμώματος των βλάχων που έγινε στην Καστανιά Καλαμπάκας την προηγούμενη Κυριακή απ' όπου είναι & οι σχετικές φωτογραφίες.
Η πίτα αυτή γίνεται εύκολα από ξυσμένο εσωτερικό κολοκυθιού ή κολοκύθας που εύκολα ανακατεύεται στο blender ή στο multi μαζί με κομμάτια φέτας & ανθότυρου ώστε να γίνουν μια μάζα.
 μετά προσθέτουμε αλεύρι καλαμποκιού (μπομπότα) μέχρι να γίνει πολύ πηχτός χυλός .Λαδώνουμε ένα αντικολλητικό ταψί & στρώνουμε τη ζύμη σε λεπτό πάχος όσο η πίτσα. Κάνουμε βαθουλώματα στην επιφάνεια με τα δάχτυλα τη ραντίζουμε με λάδι & πασπαλίζουμε με κομμάτια φέτας.  Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Here I have an easy recipe of Vlach pie (thin batzina corn, "Kontresi" is the name Vlach) on the occasion of the 29th meeting of Vlachs held in Castania- Kalambaka last Sunday from where & is the relevant photos.
The pie is done easily from inside grated zucchini or pumpkin mixed easily in blender or multi with feta cheese and ricotta to make a mass.
  Then add corn flour (hoecake) until very thick batter. Grease a nonstick pan and poured the dough as thin pizza. We make dents in the surface with your fingers to sprinkle with oil and sprinkle with feta cheese. Bake in moderate oven until golden brown.

1 σχόλιο: