Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019

ΤΣΟΥΚΝΙΔΟΠΙΤΑ ΚΟΜΜΕΝΗ ΣΕ ΤΡΙΓΩΝΑ ( PIE OF NETTLES PUTTED IN TRIANGLES)

Αυτή η απλή πίτα από χορταρικά έγινε ως εξής:
Έπλασα δέκα φύλλα,έστρωσα τα πρώτα πέντε φύλλα σε λαδωμένο ταψί, λαδώνοντας τα ανάμεσα. Κατόπιν έβαλα το έκτο φύλλο το οποίο είχα στεγνώσει σε ελάχιστο φούρνο τρία λεπτά για να απορροφήσει την υγρασία της γέμισης.  Κατόπιν έβαλα τη γέμιση: ψιλοκομμένα & τριμμένα με αλάτι τσουκίδια & λάπατα. Τα ανέμειξα με χτυπημένο αυγό & χοντροτριμμένη φέτα. Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν τα  τέσσερα τελευταία φύλλα  λαδώνοντας τα ανάμεσα. 
Η πίτα χαράχτηκε πριν το ψήσιμο ως εξής: Πρώτα δύο χαρακιές σε σχήμα σταυρού & κατόπιν άλλες δύο χωρίζοντας την πίτα σε οκτώ τρίγωνα. Ύστερα το κάθε τρίγωνο το χώρισα σε άλλα δύο τρίγωνα, χωρίζοντας το κάθε κομμάτι , δεκαέξι κομμάτια στο σύνολο. ψήσιμο 45 περίπου λεπτά.
Στο σερβίρισμα ανοίγουμε κάθε κομμάτι & τοποθετούμε μια κουταλιά γιαούρτι ανάμεσα. 
This simple herb pie was made as follows:
I lined up ten sheets, lined the first five sheets in a greased baking pan, lubricating them in between. Then I put the sixth sheet which I had dried in a minimum oven for three minutes to absorb the moisture of the filling. Then I put the filling: chopped and rubbed with salt I lined up ten sheets, lined the first five sheets in a greased baking pan, lubricating them in between. Then I put the sixth sheet which I had dried in a minimum oven for three minutes to absorb the moisture of the filling. Then I put the filling: chopped and rubbed with salt nettles & grits. Mix them with beaten egg & thick slice. Then the last four sheets were lubricated between them. Mix them with beaten egg & thick slice. Then the last four sheets were lubricated between them.
The pie was etched before baking as follows: First two cross-shaped scraps and then two more by dividing the pie into eight triangles. Then I divided each triangle into two other triangles, dividing each piece into sixteen pieces in total. bake for about 45 minutes. When serving, open each piece & place a spoonful of yogurt in between.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Powered By Blogger