Τρίτη 23 Ιουλίου 2019

ΓΙΑΟΥΡΤΟΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ (LITTLE PIES OF YOGHURT & CHEESE)

Η διαδικτυακή φίλη μου  Αγγελικη Πετρακημου έμαθε αυτή τη συνταγή:
Για την γέμιση έβαλα στο περίπου
Γιαούρτι στραγγιστό περίπου 6 κ.σ
Φέτα 400 γραμ.
2 Αυγά πιπέρι ελάχιστο και λίγο πάπρικα
Δεν θέλω να είναι νερουλό το μείγμα μου αλλά κρεμώδες σαν πάστα
Αλλά φτιάχνονται με ότι μας αρέσει
είτε με λουκάνικο
είτε με τυρί μπέικον πιπεριά κέτσαπ (πιτσάκια)
Για την ζύμη
1 κούπα γιαούρτι γεμάτη
1 κούπα ηλιέλαιο
1 κούπα νερό
1 μαγιά φάκελο
Ζάχαρη 2κ.σ 
Αλάτι 2κ.γ 
Αλεύρι λίγο- λίγο όσο πάρει να είναι η ζύμη αφράτη πολύ και να μην κολλάει περίπου 600γρ ίσως κ λίγο πιο πολύ με το μάτι φαίνεται η ζύμη αν δεν κολλάει στα χέρια είναι έτοιμη
Σε μια λεκάνη βάζω γιαούρτι, ηλιέλαιο,ζάχαρη,μαγιά,νερό και ρίχνω λίγο αλεύρι μια κούπα.Με ένα κουτάλι ανακατεύω καλά καλά να γίνει σαν πηχτός χυλός και μετά ρίχνω το αλάτι
Ξανά αλεύρι και ανακατεύω με το κουτάλι ίσα ίσα να μαζευτεί η ζύμη για να μην λερώσω τα χέρια μου πολύ (διαφορετικά την ζυμώνω με.τα χέρια...)
Μόλις έχω μια αφράτη ζύμη πολύ που δεν κολλάει στα χέρια όμως,την σκεπάζω στην λεκάνη και την αφήνω 1 ώρα να φουσκώσει!!
Μετά ρίχνω ίσα ίσα αλεύρι στον πάγκο βάζω το ζυμάρι επάνω και του κάνω για 1 λεπτό διπλώματα!
Κόβω μπαλάκια. Σαν μια μπάλα του γκολφ ας πούμε
Τα ανοίγω με το χέρι καλά και βάζω μέσα γέμιση τα κλείνω τσιμπώντας τα σε όποιο σχήμα επιθυμω και τα βάζω σε ταψί με λαδόκολλα. Όχι κοντά!!
Τα αφήνω 30 λεπτά να φουσκώσουν ξανά.
Τα αλείφω με ένα ασπράδι αυγού αραιωμένο με λίγο γάλα στην επιφάνεια απαλά!
Προθερμαίνω τον φούρνο 180 πάνω κάτω αντιστάσεις και ψήνω στην δεύτερη σκάλα από το τέλος!! Μέχρι να ροδίσουν από πάνω περίπου 25 λεπτά!
The online my girlfriend Αγγελικη Πετρακη learned this recipe:
For stuffing I put in about
Yogurt drained about 6 tablespoons
Feta 400 g
2 Eggs pepper minimum and a little paprika
I do not want my mixture to be water but creamy as a paste
But they are made with what we like
either with a sausage
either with bacon chicken pepper (ketchup)
For dough
1 cup full of yogurt
1 cup of sunflower oil
1 cup of water
1 yeast envelope
Sugar 2pcs
Salt 2gr
Flour just a little bit as long as the dough is too fluffy and does not stick around 600g maybe a little more with the eye looks dough if it does not stick in the hands is ready.
In a bowl I put yogurt, sunflower oil, sugar, yeast, water and I drop a little flour a cup. With a spoon I mix well to make it like a thick slurry and then I drop the salt.
Flour again and stir with the spoon just enough to collect the dough to not dirty my hands very much (otherwise I knead with my hands ...).
Once I have a fluffy dough that does not stick to my hands though, I cover it in the basin and let it flow for 1 hour !!
Then I drop just equal flour on the counter, put the dough on and I do it for 1 minute papers!
I cut balls. Like a golf ball let's say.
I open them hand well and put them in the stuffing I close them by stamping them in whatever shape I want and put them in a baking sheet with labels. Not near !!
I allow them 30 minutes to inflate again.
I dip them with an egg white diluted with a little milk on the surface gently!

I warm up the oven 180 upwards and resist the second stair from the end !! Until golden up about 25 minutes!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Powered By Blogger