Βλέποντας αυτό το video: https://www.facebook.com/avra.panousopoulou/videos/10154982448973340/ στη δημοσίευση της φίλης μου Αύρας Πανουσοπούλου του Yiam σκέφτηκα να σας το δείξω γιατί δείχνει με τον καλύτερο τρόπο τη δημιουργία μιας παραδοσιακής βλάχικης πίτας του χωριού μου Κρανιά Ασπροποτάμου γνωστής με το βλάχικο όνομα "στστιούτα".
Αφού κάνουμε μερικά χειροποίητα φύλλα για πίτα αλείφουμε το πρώτο με λιωμένο βούτυρο ή λάδι πασπαλίζουμε με τυρί φέτα τριμμένο με τα χέρια (ενίοτε & αναμεμειγμένο με χτυπημένο αυγό) τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο μεχρι να τελειώσουν τα φύλλα & συνεχίζουμε με τον τρόπο που δείχνει το video.
Ψήσιμο μισή ώρα ή και λίγο περισσότερο.
Το γευστικό αποτέλεσμα καλύτερο από κάθε τυρόπιττα. (Αν κάνουμε άλλη πίτα & μας περισσέψουν μερικά φύλλα γίνεται τέλεια σε μικρό ταψί, το καλύτερο σνακ!!!!!!!!!!)
Seeing this video; https://www.facebook.com/avra.panousopoulou/videos/10154982448973340/
the publication of my friend Aura Panousopoulou of Yiam thought to show you because it shows the best way to create a traditional Vlach pie my village Kraniá Aspropotamos known by the name Vlach "ststiouta".
After doing some handmade sheets for pie brush them first with melted butter or oil sprinkle with feta cheese grated by hand (sometimes and mixed with beaten egg) put over the second until you run out of cards and continue in the way that shows the video.
.Baking half an hour or a little more.
The delicious result better than any cheese pie. (If we cook our other pie & a few leaves left over is perfect in a small pan, the best snacks!!!!!!!!!!)
Αφού κάνουμε μερικά χειροποίητα φύλλα για πίτα αλείφουμε το πρώτο με λιωμένο βούτυρο ή λάδι πασπαλίζουμε με τυρί φέτα τριμμένο με τα χέρια (ενίοτε & αναμεμειγμένο με χτυπημένο αυγό) τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο μεχρι να τελειώσουν τα φύλλα & συνεχίζουμε με τον τρόπο που δείχνει το video.
Ψήσιμο μισή ώρα ή και λίγο περισσότερο.
Το γευστικό αποτέλεσμα καλύτερο από κάθε τυρόπιττα. (Αν κάνουμε άλλη πίτα & μας περισσέψουν μερικά φύλλα γίνεται τέλεια σε μικρό ταψί, το καλύτερο σνακ!!!!!!!!!!)
Seeing this video; https://www.facebook.com/avra.panousopoulou/videos/10154982448973340/
the publication of my friend Aura Panousopoulou of Yiam thought to show you because it shows the best way to create a traditional Vlach pie my village Kraniá Aspropotamos known by the name Vlach "ststiouta".
After doing some handmade sheets for pie brush them first with melted butter or oil sprinkle with feta cheese grated by hand (sometimes and mixed with beaten egg) put over the second until you run out of cards and continue in the way that shows the video.
.Baking half an hour or a little more.
The delicious result better than any cheese pie. (If we cook our other pie & a few leaves left over is perfect in a small pan, the best snacks!!!!!!!!!!)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου