Έφτιαξα τσιγαρίδες προκειμένου να τις χρησιμοποιήσω στη παρασκευή της παραδοσιακής πίτας "Γκαγκόσα" με τον τρόπο που περιγράφεται εδώ: http://lila365idees.blogspot.gr/2014/01/gagossa-forgotten-pie.html
Η πίτα έγινε για να προσφερθεί ως παραδοσιακό έδεσμα του χωριού μου Κρανιά στις αυριανές εκδηλώσεις του Δήμου Καλαμπάκας.
Για τις τσιγαρίδες μπορείτε να αγοράσετε από το κρεοπωλείο παχύ χοιρινό κρέας , το ονομαζόμενο πέτο & να ζητήσετε να σας το κόψουν μικρά κομματάκια. Το βάζετε σε κατσαρόλα με λίγο νεράκι, σκεπάζετε & βράζετε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Στραγγίζετε το υγρό & το βάζετε κατά μέρος. Συνεχίζετε να τσιγαρίζετε τα κομματάκια κρέατος αλατίζοντας. Το υγρό αφού παγώσει ανεβαίνει στην επιφάνεια του το χοιρινό λίπος, η λεγόμενη λίπα. Αυτό τα παλιά χρόνια το χρησιμοποιούσαν στο μαγείρεμα σαν λιπαρή ουσία.
I made tsigarides order to use them in the preparation of the traditional cake "Gkagkosa" in the manner described here: http://lila365idees.blogspot.gr/2014/01/gagossa-forgotten-pie.html
The pie was to be offered as a traditional dish from my village Kraniá in tomorrow's events of the Kalambaka Municipality.
For tsigarides you can buy from the butcher thick pork, lapel and called the to ask you to cut small pieces. You put in a pan with some water, cover and cook over low heat until the meat is tender. Strain the liquid and put it aside. Continue to fry the meat pieces salting. The liquid after freeze to the surface of the pork fat, the so-called Lipa. That the old times they used in cooking as fat.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου