Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

ΝΗΣΤΗΣΣΙΜΑ CUP CAKE ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ (LENTEN CUPCAKE WITH CHOCOLATE)

Έφτιαξα αυτά τα νόστιμα cup cake κάνοντας δική μου παραλλαγή σε γνωστή συνταγή:
ΥΛΙΚΑ
  •     1 φλ. ζάχαρη καστανή
  •     3/4 φλ. ηλιέλαιο
  •     1 κ.σ. πετιμέζι
  •     1/2 κ.σ.
  •     1 1/2 κ.σ. λικέρ σπιτικό
  •     2 βανίλιες
  •     1 πρέζα αλάτι
  •     ξύσμα απο 2 πορτοκάλια
  •     2/3 φλ. φυσικό χυμό πορτοκάλι
  •     1/2 φλ. κακάο 
  •     3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  •     3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  •     1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  •     1 φλ. νερό

ΕΚΤΕΛΕΣH
Ανακάτεψα σε ένα μπολ τη ζάχαρη και το ηλιέλαιο με ένα κουτάλι έως ότου λιώσει η ζάχαρη.  Στη συνέχεια πρόσθεσα τις βανίλιες, το αλάτι, το ξύδι, το πετιμέζι, το ξύσμα πορτοκαλιού και το λικέρ (εν τω μεταξύ συνέχισα να ανακατεύω πολύ καλά, κάθε φορά που προσέθετα το κάθε υλικό). Σε ένα άλλο μπολ διέλυσα τη μαγειρική σόδα μέσα στο χυμό πορτοκαλιού. Αφού λοιπόν το ανακάτεψα το πρόσθεσα στο μπολ με τα υλικά μας. Έπειτα πρόσθεσα το νερό.
Τέλος κοσκίνισα το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το κακάο μέσα στο μείγμα και ανακάτεψα στο κέντρο του μπολ γρήγορα. Λάδωσα φόρμες για cup cake, μοίρασα το μείγμα & το έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά. 
Η δόση αρκεί για 18 μέτρια ή 24 μικρά cup cake. 
Όταν κρύωσαν έλιωσα κουβερτούρα με λίγο ηλιέλαιο & περιέλουσα τα cup cake με τη λιωμένη κουβερτούρα πασπαλίζοντας με χρωματιστή τρούφα.

I made these delicious cup cake making my own variation on known recipe:
MATERIALS

  •      1 cup. brown sugar
  •      3/4 cup. sunflower
  •      1 tbsp molasses
  •      1/2 tbsp
  •      1 1/2 tablespoons homemade liqueurs
  •      2 vanilla
  •      1 pinch salt
  •      zest of 2 oranges
  •      2/3 cup. natural orange juice
  •      1/2 cup. cocoa
  •      3 cups. flour for all purpose
  •      3 tsp baking powder
  •      1 tsp baking soda
  •      1 cup. water


PERFORMANCE
Mingle in a bowl the sugar and sunflower oil with a spoon until the sugar melts. Then I added vanilla, salt, vinegar, molasses, orange zest and liqueur (meanwhile continued to stir well, each time add each material). In another bowl dissolved the baking soda into the orange juice. Since then stir I added it to the bowl with our materials. Then I added the water.
Finally, sift the flour, baking powder and cocoa into the mixture and stir in the center of the bowl quickly. Lubricate forms for cup cake, distribute the mixture and I baked in a preheated oven at 170 degrees for 20-25 minutes.
The dose is sufficient for 18 meters or 24 small cup cake.

When were cooled melted chocolate with a little sunflower & I covered the cup cake with the melted dark chocolate sprinkled with colored sprinkles.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Powered By Blogger