Αυτό το εύκολο & ελαφρό φαγάκι γίνεται ως εξής:
Πρώτα, αφού τις ξεφλούδισα έκοψα μελιτζάνες στο "μαντολίνο" (το σκεύος που κόβει λεπτές φέτες). Μετά τις έψησα σε ταψί σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο μισή ώρα να μαλακώσουν. Εν τω μεταξύ έφτιαξα μια σάλτσα ντομάτα με κρεμμύδι. Έστρωσα σε ρηχό σκεύος λαδωμένο μια στρώση μελιτζάνες, μια στρώση σάλτσας & λίγο ψιλοκομμένο ζαμπόν, πάλι μελιτζάνες, πάλι λίγη σάλτσα& κατόπιν καλύπτουμε το τυρί με τυρί φέτα τριμμένη στον τρίφτη του κρεμμυδιού. Τέλος τοποθετούμε από πάν τις καλύτερες φέτες μελιτζάνας (κατά προτίμηση στρογγυλές). Η όλη εμφάνιση του ταψιού θυμίζει πλακόστρωτη αυλή με το τυρί να θυμίζει τους αρμούς ανάμεσα στις πλάκες. Ψήσιμο 30΄ σε μέτριο φούρνο.
This easy & lightweight meal as follows:
First, since I cut the peeled aubergines in the "mandolin" (the utensil that cuts thin slices). After baked in a pan covered with foil half an hour to soften. In the meantime I made a tomato sauce with onion. Paved in a shallow greased pan a layer of eggplant, a layer of sauce and some chopped ham, eggplant again, again with a little sauce and then cover the aubergines with feta cheese grated the onion. Finally we place than pan the best eggplant slices (preferably round). The whole look of the pan reminds paved yard with cheese reminds joints between slabs. Baking 30 in moderate oven.
Πρώτα, αφού τις ξεφλούδισα έκοψα μελιτζάνες στο "μαντολίνο" (το σκεύος που κόβει λεπτές φέτες). Μετά τις έψησα σε ταψί σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο μισή ώρα να μαλακώσουν. Εν τω μεταξύ έφτιαξα μια σάλτσα ντομάτα με κρεμμύδι. Έστρωσα σε ρηχό σκεύος λαδωμένο μια στρώση μελιτζάνες, μια στρώση σάλτσας & λίγο ψιλοκομμένο ζαμπόν, πάλι μελιτζάνες, πάλι λίγη σάλτσα& κατόπιν καλύπτουμε το τυρί με τυρί φέτα τριμμένη στον τρίφτη του κρεμμυδιού. Τέλος τοποθετούμε από πάν τις καλύτερες φέτες μελιτζάνας (κατά προτίμηση στρογγυλές). Η όλη εμφάνιση του ταψιού θυμίζει πλακόστρωτη αυλή με το τυρί να θυμίζει τους αρμούς ανάμεσα στις πλάκες. Ψήσιμο 30΄ σε μέτριο φούρνο.
This easy & lightweight meal as follows:
First, since I cut the peeled aubergines in the "mandolin" (the utensil that cuts thin slices). After baked in a pan covered with foil half an hour to soften. In the meantime I made a tomato sauce with onion. Paved in a shallow greased pan a layer of eggplant, a layer of sauce and some chopped ham, eggplant again, again with a little sauce and then cover the aubergines with feta cheese grated the onion. Finally we place than pan the best eggplant slices (preferably round). The whole look of the pan reminds paved yard with cheese reminds joints between slabs. Baking 30 in moderate oven.
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦανή φτιάξτο, είναι εμφανίσιμο & νόστιμο, η φέτα κάνει τη διαφορά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή