Οι τηγανίτες μου, έτοιμες να σερβιριστούν στο Απογευματινό του συλλόγου του χωριού μας Κρανιάς Ασπροποτάμου.
Αν μπορείτε να αποκτήσετε το κατωτέρω εργαλείο είναι πανεύκολο να τις φτιάξετε.
Ανακατεύουμε με μίξερ τρία αυγά,
δύο κούπες κοσκινισμένο αλεύρι, δύο κούπες γάλα, μια πρέζα αλάτι & μισό κουταλάκι ζάχαρη. Σε βαθύ τηγάνι θερμαίνετε σπορέλαιο ( χρησιμοποιώ το λάδι για τηγάνισμα του lidl σε κόκκινο μπουκάλι, είναι εξαιρετικό). Μέσα στο λάδι θερμαίνετε & το εργαλείο. Όταν κάψει καλά βουτάτε το εργαλείο στη ζύμη, αμέσως στο καυτό λάδι, η τηγανίτα αμέσως αποσπάται από το εργαλείο & συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο. Μόλις η τηγανίτα αρχίζει ν' αλλάζει χρώμα την αφαιρείτε με σπάτουλα& την βάζετε να στραγγίσει σε απορροφητικό χαρτί. Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσει η ζύμη. Τις σερβίρετε πασπαλισμένες με κανέλα, χοντροκομμένα καρύδια & αρκετό μέλι. Είναι τραγανές & πανάλαφρες. Στις γερμανόφωνες χώρες χωρίς τα καρύδια & το μέλι αποτελούν συνοδευτικό μαγειρευτών κρεάτων.
Its my Pancakes , ready to be served in Afternoon club in our village of Krania of Aspropotamos.
If you get the following tool is easy to make.Mix with mixer three eggs, two cups of sifted flour, two cups of milk, a pinch of salt and half a teaspoon of sugar. In deep frying pan heat vegetable oil (I use olive oil for frying lidl in red bottle is excellent). In the oil & warm it tool. When burn well dipped the tool into the dough immediately into the hot oil, the pancake immediately detached from the tool and continues in the same way. Once the pancake begins to change color to remove with a spatula and put it to drain on absorbent paper. Continue until you finish the dough. Are crisp and lightweight. Serve sprinkled with cinnamon, chopped walnuts and enough honey. In German-speaking countries without nuts & honey are ancillary to cooked meats.
Αν μπορείτε να αποκτήσετε το κατωτέρω εργαλείο είναι πανεύκολο να τις φτιάξετε.
Ανακατεύουμε με μίξερ τρία αυγά,
δύο κούπες κοσκινισμένο αλεύρι, δύο κούπες γάλα, μια πρέζα αλάτι & μισό κουταλάκι ζάχαρη. Σε βαθύ τηγάνι θερμαίνετε σπορέλαιο ( χρησιμοποιώ το λάδι για τηγάνισμα του lidl σε κόκκινο μπουκάλι, είναι εξαιρετικό). Μέσα στο λάδι θερμαίνετε & το εργαλείο. Όταν κάψει καλά βουτάτε το εργαλείο στη ζύμη, αμέσως στο καυτό λάδι, η τηγανίτα αμέσως αποσπάται από το εργαλείο & συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο. Μόλις η τηγανίτα αρχίζει ν' αλλάζει χρώμα την αφαιρείτε με σπάτουλα& την βάζετε να στραγγίσει σε απορροφητικό χαρτί. Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσει η ζύμη. Τις σερβίρετε πασπαλισμένες με κανέλα, χοντροκομμένα καρύδια & αρκετό μέλι. Είναι τραγανές & πανάλαφρες. Στις γερμανόφωνες χώρες χωρίς τα καρύδια & το μέλι αποτελούν συνοδευτικό μαγειρευτών κρεάτων.
Its my Pancakes , ready to be served in Afternoon club in our village of Krania of Aspropotamos.
If you get the following tool is easy to make.Mix with mixer three eggs, two cups of sifted flour, two cups of milk, a pinch of salt and half a teaspoon of sugar. In deep frying pan heat vegetable oil (I use olive oil for frying lidl in red bottle is excellent). In the oil & warm it tool. When burn well dipped the tool into the dough immediately into the hot oil, the pancake immediately detached from the tool and continues in the same way. Once the pancake begins to change color to remove with a spatula and put it to drain on absorbent paper. Continue until you finish the dough. Are crisp and lightweight. Serve sprinkled with cinnamon, chopped walnuts and enough honey. In German-speaking countries without nuts & honey are ancillary to cooked meats.
Λίλα μου υπέροχες να τις είχα τώρα θα τις τσάκιζα, αλλά το εργαλείο σου πρώτη φορά το βλέπω.
ΑπάντησηΔιαγραφήPou mporoume na broume auto to ergalio??
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο έχω χρόνια. Προσπαθήστε μόνο από αναζήτηση στο διαδίκτυο. Στην Ελλάδα δεν είναι πολύ γνωστό . Κυρίως στις γερμανόφωνες χώρες ,Θα προσπαθήσω κι εγώ να σας βοηθήσω.
ΑπάντησηΔιαγραφή